Sport 13 Iulie 2009 14:31
Fostul mijlocas al echipei Otelul, Nicolae Burcea, a decedat joi seara intr-un spital din Paris, dupa o lunga suferinta, la varsta de 54 de ani, informeaza site-ul oficial al galatenilor.
Nicolae Burcea s-a nascut la data de 7 februarie 1955 si a inceput fotbalul profesionist la CFR Rosiori, apoi a mers la FC Arges. A mai activat la echipele FCM Galati, CS Botosani, Otelul Galati si FC Hisson (Franta). S-a dedicat apoi carierei de antrenor si a pregatit formatiile FC Hisson (Franta), Alforville (Franta), Dunarea Galati, Gloria Buzau si L'Etoile de Congo.

De asemenea, tehnicianul are la activ si trei meciuri in prima liga, in anul 1988, cand a pregatit Otelul Galati, el inregistrand atunci o victorie, o infrangere si un rezultat de egalitate, relateaza NewsIn.

Burcea a mai fost si director tehnic al Centrului de Copii si Juniori al clubului Alforville, iar ca jucator are la activ peste 30 de selectii la echipele nationale de juniori si tineret ale Romaniei. Una dintre performantele sale notabile ramane evolutia din dubla mansa a Otelului Galati cu italienii de la Juventus Torino, din sezonul 1988-1989, meci jucat in Cupa UEFA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.