Sport 13 Iulie 2009 12:35
Cand se vorbeste despre fotbalisti inalti, toata lumea spune ca sunt buni numai in jocul aerian dar sunt cativa jucatori care socheaza si la dribling.
Topul propus de site-ul whoateallthepies.tv si preluat de Cotidianul, il plaseaza pe ultima pozitie pe uriasul de 2.05 metrii, Yang Changpeng din China. “Precum Crouch, nu este bun doar in aer, ci este foarte abil si cu mingea la picior”, a spus despre el managerul Sam Allardyce care l-a avut in probe la Bolton Wanderers.

Locul 9 i-a revenit cehului Jan Koller, care pe langa faptul ca este foarte inalt, 2,02 m, este si masiv, avand 106 Kg. Uriasul are un joc foarte bun atat in aer cat si la firul ierbii. Cu o pozitie mai jos il gasim pe costaricanul de 1.93, Paulo Wanchope, care chiar daca s-a retras din activitate inca se vorbeste despre el ca “picioarele nu-i erau conectate la creier, dar uneori reusea sa creeze un fotbal magnific”.

Pe locul 7 se claseaza tot un fotbalist retras din activitate, suedezul Ralf Edstrom care “de la inaltimea celor 1,91 m s-a aplecat sa marcheze 15 goluri pentru nationala tarii sale, iar momentul de glorie l-a trait la CM 1974, cand Suedia a terminat pe locul 5, iar el a marcat un gol impotriva Uruguayului”.



A sasea pozitie in top ii revine englezului de 2,01 m, Peter Crouch, care este un maestru al foarfecelor iar la jumatatea topului il gasim pe belgianul de 1.95, Marouane Fellaini. Tanarul de doar 21 de ani este atat de bun incat anul trecut a castigat “Pantoful de abanos”, trofeu care se decerneaza in Belgia celui mai valoros jucator cu origini africane.



Restul topului il gasiti in Cotidianul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.