Sport 9 Iulie 2009 15:04
FIFA a anuntat astazi ca toate controalele antidoping care au fost efectuate in timpul Cupei Confederatiilor din Africa de Sud au fost negative, se arata intr-un comunicat al forului mondial, citat de AFP.
FIFA a explicat ca in timpul competitiei au fost facute 131 de teste de urina si sangvine, iar totul a decurs normal, mai ales ca acest turneu a fost si o repetitie inaintea Campionatului Mondial din 2010, relateaza NewsIn.

Forul mondial s-a declarat multumit de cooperarea pe care au aratat-o echipele dar si de modul in care testele au fost efectuate in laboratoarele sud-africane. La competitie au participat 8 echipe nationale si au fost testati jucatori de la fiecare reprezentativa, esentioanele fiind prelevate de la sportivi in perioada 14-28 iunie. De asemenea, FIFA a anuntat ca au fost efectuate si alte 60 de teste neanuntate cu doua luni inainte de startul competitiei.

FIFA a precizat ca in cadrul testelor s-a urmarit depistarea tuturor produselor interzise, mai ales a stimulentelor, steroizilor, diureticelor si EPO.
Nationala Braziliei a castigat pentru a treia oara in istorie Cupa Confederatiilor, dupa ce a trecut in finala de reprezentativa similara a SUA, scor 3-2.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.