Sport 8 Iulie 2009 13:58
Fosta glorie a fotbalului brazilian, Pele, a cerut oficialilor Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) sa introduca o regula pentru limitarea salariilor jucatorilor, informeaza Reuters.
Pele se afla in Nigeria, unde promoveaza candidatura orasului Rio de Janeiro ca gazda a JO 2016, si a declarat ca fotbalul poate sa fie influentat in rau de sumele prea mari de bani oferite de patronii miliardari.

"Pe vremea mea, lucrurile erau ceva mai diferite, nu aveam sponsori atat de mari. Azi companiile mari investesc in fotbal. Eu cred ca si FIFA are aceeasi opinie ca si mine, iar salariile trebuie controlate", a spus Pele, potrivit NewsIn.

Presedintele forului mondial de fotbal, Sepp Blatter, a afirmat de mai multe ori ca-l ingrijoreaza sumele mari investite in transferuri si pentru salariile jucatorilor, dar a considerat ca transferul lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid arata ca fotbalul a ramas popular.

"Un jucator transferat saruta tricoul echipei care l-a cumparat, iar a doua zi merge la alt club si saruta alt tricou. Trebuie sa acordam atentie acestui aspect, in special pentru generatiile urmatoare", a adaugat Pele, care a oferit mingi de fotbal copiilor nigerieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.