Sport 7 Iulie 2009 00:37
Comisia Centrala a Arbitrilor a stabilit luni lista cu arbitrii care vor face parte din Lotul A pentru sezonul 2009-2010, iar printre acestia se afla si cei care sunt implicati in scandalul de coruptie, insa ei nu vor fi delegati pana cand situatia lor nu se va clarifica.
Lotul A este format din 26 de centrali, 4 dintre acestia fiind promovati din Lotul B: Marian Balaci, Ciprian Dansa (n.r. fratele lui Laurentiu Dansa, arbitru implicat in scandalul de corup tie), Paul Unimatean si Catalin Busi. Ionel Ivan si Adrian Comanescu au facut parte din primul lot in sezonul trecut, dar ei au fost retrogradati, pentru ca nu au confirmat.

De asemenea, Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean, Laurentiu Dansa, Lucian Dan, Tiberiu Lajos si Marius Martis fac parte din primul esalon valoric al arbitrilor, dar numele lor au aparut in dosarele DNA Pitesti in legatura cu coruptia din arbitraj, astfel ca ei nu vor fi delegati pana justitia nu se va pronunta in privinta lor.

In cazul asistentilor, Lotul A are 40 de componenti, dintre care 38 barbati si doua femei. Fata de anul trecut, s-a luat decizia ca Bogdan Medrea, Adrian Midisan si Claudiu Bochis sa fie retrogradati, in timp ce Ovidiu Maier si-a depus cerere de retragere din activitate. Numele asistentilor Florin Buzarnescu, Sorin Caia, Daniel Demetrescu, Dan Rosu, Florin Stanescu si Mircea Toderici au aparut in dosarul de coruptie, nici ei urmand sa nu fie delegati la partide pana la clarificarea situatiei in justitie.

Surse din cadrul CCA au declarat, pentru NewsIn, ca membrii comisiei au decis sa ii pastreze in Lotul A pe arbitrii implicati in dosarul de la DNA Pitesti ca masura de protectie: "E o masura de protectie. Procesul lor e pe rol acum, dar exista prezumtia de nevinovatie. Sa zicem ca noi i-am fi dat acum afara, iar peste 3-5 ani justitia spune ca ei nu au avut niciun amestec. Ei nu sunt angajati ai CCA, dar puteau sa ne dea in judecata si sa spuna ca le-am intrerupt dreptul la venit. Asa, ii lasam acolo in lot, dar nu ii delegam. De ce sa ne legam la cap cand nu ne doare?".

Membrii CCA mai au in vedere trei arbitri, Andrei Chivulete, Catalin Popa si Valentin Hanceariuc, iar acestia vor fi testati in esalonul secund, iar in cazul in care vor confirma, ei vor fi promovati. De asemenea, cativa cavaleri ai fluierului din loturile B si C au fost scosi din arbitraj pentru ca nu au promovat de 7 sau chiar 8 ani.

Lista completa a Lotului A de arbitri de centru: Cristian Balaj (ecuson FIFA), Aurelian Bogaciu (retinut de la delegari), Augustus Constantin (FIFA), Sorin Corpodean (retinut de la delegari), Alexandru Deaconu (FIFA), Ovidiu Hategan (FIFA), Alexandru Tudor (FIFA), Marius Avram, Marian Balaci, Victor Berbecaru, Marian Bordean, Catalin Busi, Sebastian Coltescu, Teodor Craciunescu, Ciprian Dansa, Laureniu Dansa (retinut de la delegari), Lucian Dan (retinut de la delegari), Mugurel Draganescu, Robert Dumitru, Andrei Ionita (indisponibil intre 1 ianuarie si 31 decembrie 2009), Georgian Ionescu, Istvan Kovacs, Tiberiu Lajos (retinut de la delegari), Marius Martis (retinut de la delegari), Radu Petrescu si Paul Unimatean.

Lista completa a Lotului A de arbitri asistenti: Eduard Dumitrescu (ecuson FIFA), Sebastian Gheorghe (FIFA), Miclos Nagy (FIFA), Cristian Nica (FIFA), Aurel Onita (FIFA), Ionel Popa (FIFA), Marcel Savaniu (FIFA), Octavian Sovre (FIFA), Zoltan Szekely (FIFA), Adrian Vidan (FIFA), Mihai Artene, Ionut Babadag, Florin Buzarnescu (retinut de la delegari), Sorin Caia (retinut de la delegari), Liviu Ciubotariu, Eduard Crangasu, Daniel Demetrescu (retinut de la delegari), Radu Ghinguleac, Daniel Hulubei, Dragos Iliescu, Vasile Marinescu, Nicolae Meghesan, Dorin Mudura, Ioan Onicas, Mircea Orbulet, Florin Paunescu, Iulian Radu, Dan Rosu (retinut de la delegari), Catalin Savu, Stelian Slabu, Sebastian Stoianov, Gero Szabo, Florin Stanescu (retinut de la delegari), Iulian Szekely, Mircea Toderici (retinut de la delegari), Eduard Ungureanu, Vladimir Urzica, Bogdan Velicu, Irina Mart si Monica Rigo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.