Sport 7 Iulie 2009 00:35
Internationalul portughez Cristiano Ronaldo a fost prezentat luni seara, in fata a peste 80.000 de fani, de gruparea spaniola Real Madrid, unde va purta tricoul cu numarul 9, relateaza editia online a Marca.
"Sunt foarte fericit sa ma aflu aici. Mi-am indeplinit visul din copilarie. Sunt impresionat si emotionat de ce vad aici, in aceasta seara", a spus noua achizitie a lui Real, care, dupa ce le-a multumit fanilor pentru primirea pe care i-au pregatit-o, a executat cateva jonglerii cu mingea si a traversat terenul pentru a-i saluta pe oamenii prezenti in tribune.

Potrivit NewsIn, la evenimentul care a avut loc pe stadionul Santiago Bernabeu au asistat in jur de 80.000 de suporteri, capacitatea maxima a arenei, iar cei mai multi dintre ei aveau postere cu noul fotbalist al lui Real Madrid, pentru care gruparea din Primera Division a platit 94 de milioane de euro. Ronaldo a semnat in cursul zilei de luni un contract valabil 6 ani cu gruparea din capitala Spaniei si va castiga in jur de 13 milioane de euro pe sezon.

La prezentarea oficiala a fostului jucator al lui United a participat si fosta glorie a clubului madrilen, Alfredo di Stefano, dar si conationalul lui Ronaldo, Eusebio, invitatul special al presedintelui Florentino Perez.

Cristiano Ronaldo, nascut la 5 februarie 1985, a debutat in fotbalul profesionist in 2002, la Sporting Lisabona, sub comanda lui Ladislau Boloni. Un an mai tarziu a fost cumparat de Manchester United, care a platit formatiei portugheze suma de 12 milioane de lire sterline. La United, jucatorul lusitan si-a trecut in palmares trei titluri in Premier League, Campionatul Mondial al cluburilor, Liga Campionilor si Cupa Angliei. Acesta si-a exprimat dorinta de a evolua la Real Madrid inca din 2006.

In sezonul 2007-2008 a reusit sa marcheze 42 de goluri, reusind sa depaseasca recordul lui George Best. Portughezul a evoluat in 292 de meciuri pentru Manchester United, club pentru care a reusit 118 goluri. Odata cu trecerea sa la Real, Cristiano Ronaldo a devenit cel mai scump transfer din lume, reusind sa-l depaseasca pe Zidane, pentru care Real Madrid a platit aproape 75 de milioane de euro, in 2001.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.