Fostul mijlocas al echipei FC Steaua, Dorinel Munteanu, a semnat ieri un contract de antrenor-jucator cu CFR Cluj, valabil doua sezoane, avand ca obiectiv, pentru editia 2006-2007 a Diviziei A, clasarea in primele trei locuri.

Internationalul in varsta de 37 de ani, care a terminat in urma cu aproximativ o luna cursul de antrenori PRO, ii va avea ca secunzi la Cluj pe Gheorghe Mihali si Catalin Ciorman. La prezentarea oficiala, Dorinel Munteanu a declarat ca nu regreta despartirea de fostul sau club. "Steaua este un capitol incheiat pentru mine. Nu am primit o oferta de a continua acolo si am ajuns la CFR. Nu regret nimic. Suporterii din Ghencea au ramas in sufletul meu si eu in sufletul lor si cred ca voi fi primit bine cand voi juca la Bucuresti cu CFR", a spus Munteanu, care a adaugat ca ar vrea sa joace cu Steaua in prima etapa a editiei 2005-2006 a Diviziei A. El va da primul examen ca antrenor in aceasta sambata, cand Clujul va juca in UEFA Intertoto cu puternica echipa Athletic Bilbao.

Nu renunta la nationala

Mijlocasul, care va purta tricoul cu numarul 8 la CFR Cluj, se gandeste in continuare la echipa nationala. "Sper sa fiu in forma, ca Victor Piturca sa ma selectioneze in continuare la echipa nationala. Nici un selectioner nu m-a convocat pana acum numai pentru ca ma cheama Dorinel Munteanu si vreau sa joc la nationala. Nu am probleme cu Hagi si nu mi-am pus problema ca o sa-l depasesc la selectii", a mai afirmat Munteanu. Fostul jucator stelist a precizat ca nu ii cunoaste pe jucatorii echipei clujene decat dupa nume: "Am vazut casete cu ei, dar la antrenament voi discuta cu fiecare. Cred ca au valoare. Nu va divulg inca obiectivul pentru sezonul viitor, dar am planuri mari", a subliniat Dorinel Munteanu. In urma instalarii lui Dorinel Munteanu, fostul tehnician Aurel Sunda a devenit director de achizitii la CFR Cluj, iar secundul Remus Steop va fi detasat la a doua echipa a clubului.

Stelistii sunt alaturi de el

Prezenti la vizita medicala, fostii colegi de la Steaua ai lui Munteanu si-au exprimat ieri regretul ca acesta nu mai face parte din lotul ros-albastru. Ogararu, care i-a urat fostului coleg succes in cariera de antrenor, a precizat ca Dorinel Munteanu a fost unul dintre cei mai buni fotbalisti in campionatul trecut si este normal ca formatiei din Ghencea sa-i lipseasca experienta sa. "Dorinel Munteanu este un jucator de mare valoare si oriunde s-ar duce va atrage respect si pofta de munca", a declarat Bostina, care a fost de parere ca Dorinel Munteanu cunoaste foarte bine echipa Athletic Bilbao, pe care Steaua a intalnit-o in grupele Cupei UEFA, si isi poate ajuta foarte mult noua sa echipa in partida cu spaniolii. "O sa ne dam seama pe teren cum este fara Dorinel. Ii doresc sa joace atat cat va vrea el", a mai adaugat Bostina.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.