Sport 7 Iulie 2009 17:42
Presedintele formatiei CFR Cluj, Iuliu Muresan, a declarat, luni, dupa Adunarea Generala a LPF, ca masurile pe care ANAF vrea sa le impuna sunt mult prea drastice, iar in cazul aplicarii lor multe cluburi s-ar putea desfiinta din cauza lipsei banilor
"Daca cei de la ANAF realizeaza ce vor, nu va mai merita sa te implici in fotbal si, foarte probabil, multe echipe vor pune lacatul pe poarta, pentru ca nu vor mai putea sa functioneze. Aici instanta trebuie sa faca dreptate, daca nu se va ajunge la un numitor comun. Respectam punctul de vedere al celor de la ANAF, dar nu credem ca au dreptate", a spus Muresan, informeaza NewsIn.

Oficialul a adaugat ca gruparea din Gruia va mai transfera unul sau doi jucatori si ca portughezul Manu nu va mai veni la Cluj. Chiar si asa, Muresan este de parere ca echipa antrenata de Antonio Conceicao se va bate si in sezonul viitor pentru titlu.

Presedintele campioanei Unirea Urziceni, Mihai Stoica, a afirmat ca ialomitenii mai au nevoie de patru transferuri pentru a avea un lot competitiv, cu care sa faca fata in Liga Campionilor si in Liga I, iar pana acum doar sosirea lui Sorin Paraschiv este o certitudine. "In ceea ce priveste programul, nu am avut nicio emotie, pentru ca sunt 34 de etape si nu stii cand e mai bine sa joci cu o echipa. Vom avea multe meciuri, pentru ca jucam pe mai multe fronturi, dar trebuie sa facem fata. Pentru asta trebuie sa mai aducem 4 jucatori, iar pana acum doar Paraschiv e o certitidine. Am mai avut niste negocieri, nu au reusit, iar acum ne reorientam spre strani, niste bulgari, sloveni. Avem mai multi pe lista, dar trebuie sa ii vedem, nu putem sa ii luam de pe DVD-uri", a spus Stoica, care nu a dorit sa comenteze prea mult posibilitatea ca startul Ligii I sa fie amanat: "Este un paradox ca oamenii care trebuie sa respecte legea sunt chiar cei care o incalca".

Directorul general al Otelului Galati, Marius Stan, este de parere ca masurile pe care ANAF vrea sa le ia pot "distruge sportul romanesc, intr-o perioada in care acesta trebuie sprijinit". "Incercam sa facem toate demersurile legale, iar daca nu vom primi un raspuns favorabil, vom face probabil mai intai o greva japoneza, apoi vom trece la alte masuri. Rezolvarea o putem gasi doar la Guvern, dar exista si posibilitatea sa nu incepem campionatul, pentru ca multe cluburi vor fi blocate. Suntem buni contribuabili la bugetul national, dar poate vor sa ia si mai mult de la noi", a precizat Stan, care a fost completat de oficialul Rapidului, Nicolae Manea: " Si asa erau probleme la cluburile de fotbal, acum ar fi si mai si. Tot sportul ar avea de suferit, daca aceste masuri vor fi luate. Daca se iau aceste masuri, ar putea fi vorba de o tragedie in sportul romanesc".

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, ca exista pericolul ca noul sezon fotbalistic sa nu inceapa la 1 august, deoarece Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) incalca grav legea. De asemenea, oficialul sustine ca sezonul fotbalistic se poate amana chiar pana la primavara, deoarece taxele pe care cluburile le vor plati catre stat ar putea creste de patru ori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.