Sport 7 Iulie 2009 14:19
Elvetianul Roger Federer este considerat de cotidianul englez Dailymail "tenismenul cel mai de succes din sportul alb", dupa ce victoria din finala de la Wimbledon i-a adus al 15-lea titlu de Mare slem din cariera, depasind astfel recordul lui Pete Sampras
"Federer a devenit cel mai de succes tenismen din toate timpurile, dupa meciul numit nebun, in care au cazut recordurile intr-o finala epopeica a Wimbledonului. El a castigat cel de-al 15-lea titlu de Mare slem din cariera si l-a depasit pe Pete Sampras, invingandu-l pe Andy Roddick", scrie Dailymail, citat de NewsIn.

Chiar daca elvetianul l-a detronat pe Nadal dupa victoria de la Wimbledon, cotidianul AS titreaza: "Federer, cel mai mare. A coborat din nori mingea care i-a dat lovitura finala unui Roddick epuizat, iar Federer urca spre cer. Dar in aceste timpuri ale comercializarii, adevarata glorie i-a revenit firmei Nike: primul lucru pe care l-a facut Federer a fost sa mearga la scaunul sau si sa scoata o haina delicata cu numarul 15 brodat pe ea: 15 titluri de Mare slem. In afara celor din jurul lui, in afara de Federer, nimeni nu ar fi vazut haina daca el nu ar fi castigat".

Ziarul fracez L'Equipe scrie la randul sau: "Federer in istorie! Ca niste colegi de serviciu la aparatul de cafea, Roger Federer vorbeste cu Pete Sampras, Rod Laver si Bjorn Borg dupa finala sa istorica. Elvetian, american, australian si suedez vorbesc aceeasi limba, legendele tenisului cu 51 de titluri de Mare slem. Roger Federer a batut recordul lui Pete Sampras si se gaseste singur in lumea cu 15 titluri de Mare slem, castigate pe patru suprafete diferite. Decorul este perfect, templul tenisului gazduieste cu respect si entuziasm campionul".

Presa din Elvetia nu s-a lasat mai prejos si a umplut de superlative paginile, toate la adresa lui Federer. "Bucurati-va de Roger Federer" scrie Basler Zeitung (BaZ), cotidianul din orasul natal al tenismenului, Basel. "Federer a reusit in tenis mai mult decat au reusit altii inaintea lui. El este cel mai bun in acest sport si este urmarit in toate colturile lumii".

Un alt cotidian elvetian The Tages-Anzeiger scrie: "De la zero la 15 in sase ani. El a reusit un numar record de titluri de Mare slem intr-o perioada atat de scurta. Cea mai cunoscuta personalitate a Elvetiei ne-a aratat in tenisul de talie mondiala cum se poate trece de criza. Dupa ani cu victorii ne-a facut sa suferim alaturi de el, castigand un singur turneu de Mare slem in 2008 si pierzand locul 1 in fata lui Nadal. Asta ne arata ca in spatele succesului sau este mai mult decat un talent fenomenal. Este un luptator pasionat si un manager bun al talentului sau".

Cotidianul in limba franceza Le Temps titreaza: "Un rege, 15 coroane. Istoria continua sa fie scrisa, cartea recordurilor va ramane in curand fara pagini. Nu ramane niciun cuvant ca sa descriem inaltimea la care a ajuns Federer, deja incoronat cel mai bun tenismen al tuturor timpurilor".

Tenismenul elvetian Roger Federer a castigat duminica turneul de la Wimbledon dupa ce l-a invins pe americanul Andy Roddick, scor 5-7, 7-6, 7-6, 3-6, 16-14, si a obtinut al 6-lea titlu de mare slem la Londra si pe cel de-al 15-lea din cariera, depasind recordul lui Pete Sampres. Dupa acest succes, Federer a redevenit numarul 1 mondial, depasindu-l pe actualul lider, Rafael Nadal, care nu a participat la acest turneu din cauza unei accidentari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.