Sport 7 Iulie 2009 12:47
Fotbalistii Ciprian Marica, Dorel Stoica si Gabriel Torje au reusit sa promoveze examenul de bacalureat dupa ce in sesiunile anterioare nu l-au sustinut din diverse motive, in timp ce stelistii Vlad Rusu si Mihai Onicas nu s-au prezentat, pentru ca se afla in cantonament cu echipa in Austria
Internationalul lui VfB Stuttgart, Ciprian Marica, absolvent al Colegiului Tehnic Traian, profilul matematica-informatica, la frecventa redusa, a ales sa sustina examenul la 23 de ani. Daca la Limba romana nu s-a descurcat prea bine, primind 5,5 la oral si 6 la scris, in schimb la optional, acolo unde a ales Geografia in detrimentul Sportului, a primit nota 9,75. Atacantul a reusit sa treaca examenele cu media generala de 7,7.

Proaspat absolvent al liceului Gheorghe Titeica din Drobeta Turnu Severin, capitanul Universitatii Craiova, Dorel Stoica, a obtinut nota 8 la ambele probe orale, Limba romana si Limba engleza, iar la Biologie 10, si a terminat examenele cu media generala de 8,13, informeaza NewsIn.

Dinamovistul Gabriel Torje, care a terminat anul trecut Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timisoara, a reusit sa ajunga doar la aceasta sesiune a bacalaureatului, pe care a incheiat-o cu media generala de 8,19, cele mai mari note primindu-le la Sport (10), Engleza oral (9,5) si Geografie (9,25), in timp ce la Istorie si Limba romana scris a fost notat cu 6,25.

Stelistul Vlad Rusu, absolvent al liceului Mircea Eliade, a fost inscris pentru aceasta sesiune a bacalaureatului, dar nu s-a prezentat la niciuna dintre probe deoarece se afla in cantonament cu formatia din Ghencea, asa cum a fost si cazul coechipierului si colegului sau de clasa, Mihai Onicas.

Dat afara de la Universitatea Craiova tocmai pentru ca si-a dorit sa sustina examenul in aceasta sesiune, internationalul de tineret Constantin Gangioveanu a incheiat cu media 9,06, dupa ce a fost notat cu 10 la Limba romana oral, 10 la Limba engleza oral, 10 la Sport, 9,2 la Geografie, 8,4 la Istorie si 6,8 la romana scris.

Colegul sau din lotul alb-albastru, portarul Marian Mecea, nu a apucat sa sustina decat o singura proba, Limba romana oral, unde a primit 9, iar la scurt timp a fost anuntat ca face parte din lotul primei echipe pentru cantonamentul din Austria si a decis sa amane BAC-ul pentru urmatoarea sesiune. Inclusi de asemenea in lotul primei echipe, Ionut Popescu, Dan Gogosoiu, Marius Ologu si Radu Barbu si-au amanat la randul lor examenele pentru sesiunea urmatoare.

Dupa ce a reusit sa promoveze cu Ceahlaul in prima liga, tanarul Radu Mihai Miron a trecut si peste examenele de la bacalaureat cu media generala 9, primind trei note de 10 la Limba romana oral, Limba engleza oral si Sport.

Gimnasta Sandra Izbasa a promovat BAC-ul cu 9,71 si obtinut a patra medie la bacalaureat dintre absolventii Liceului cu program sportiv din Deva. La Limba romana, multipla campioana a primit 10 la oral si 9,7 la scris, in timp ce cea mai mica nota a fost la Istorie (9).

In schimb, tenismena Sorana Carstea si-a amanat examenele pentru urmatorea sesiune, deoarece in aceasta perioada a participat la turneul de Mare slem Wimbledon.

Mijlocasul formatiei FC Vaslui, Marius Stefoi, a picat BAC-ul dupa ce la Limba romana scris si Biologie a fost notat cu 3,8, respectiv 1,9. In rest, tanarul jucator primise 7 la Limba romana oral, 10 la Limba engleza oral, 8 la Geografie si 10 la Sport.

Nici jucatorul lui FC Brasov, Alexandru Mateiu, nu s-a descurcat mai bine, nereusind sa treaca peste Limba romana scris si Matematica, unde a primit 3,35 la fiecare dintre ele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.