Sport 6 Iulie 2009 23:36
Tenismenul elvetian Roger Federer a castigat duminica turneul de la Wimbledon dupa ce l-a invins pe americanul Andy Roddick si a obtinut al 6-lea titlu de mare slem la Londra si pe cel de-al 15-lea din cariera, depasind recordul lui Pete Sampres.
Federer l-a invins pe Andy Roddick cu 5-7, 7-6, 7-6, 3-6, 16-14. Un moment critic al meciului s-a petrecut in setul 2, cand Roddick a ratat castigarea acestuia, desi a avut in tie-break 4 mingi de set, informeaza NewsIn.

Federer si-a trecut in palmares dupa acest succes al 15-lea titlu de Mare slem, intrecand astfel recordul lui Pete Sampres.

Dupa acest succes, Federer va redeveni numarul 1 mondial, depasindu-l pe actualul lider, Rafael Nadal, care nu a participat la acest turneu din cauza unei accidentari.

Pentru Federer aceasta a fost a 20-a finala de Mare slem din cariera. El a mai castigat Wimbledonu-ul de cinci ori consecutiv, in perioada 2003-2007 si cu aceasta reusita a egalat recordul lui Bjon Bjork, de sase ori castigator aici.

Cap de serie numarul 6 la aceasta editie, Roddick (27 de ani) a mai jucat de doua ori finala la Wimbledon, in 2004 si 2005 si de fiecare data a pierdut tot in fata lui Federer. Pe parcursul carierei, americanul a cucerit un singur titlu de mare slem, US Open, in 2003.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.