Tehnicianul ucrainean al Stelei, Oleg Protasov, a condus primul antrenament in Ghencea dupa o ora de la semnarea contractului. Considerat un antrenor dur si rigid pe vremea cand antrena pe Olympiakos Pireu, Protasov si-a impus regulile de la primul contact avut cu jucatorii pe terenul de antrenament. "Nu vorbiti! Suntem concentrati doar la ce avem de facut. Pastrati-va oxigenul ca sa-i invingem pe adversari", a tradus secundul Stefan Stoica prima regula de aur a lui Protasov.

Tehnicianul le-a mai cerut jucatorilor disciplina de fier si daruire maxima atat in meciuri, cat si la antrenamente. Ucraineanul este preocupat in principal de atmosfera din sanul lotului. "Primul lucru pe care ni l-a spus a fost sa fim prieteni, poate nu in afara gazonului, dar macar pe teren", a spus fundasul ros-albastrilor, George Ogararu. In ciuda severitatii de care da dovada Protasov, stelistii cred ca ucraineanul este "baiat de treaba". "Inca nu am avut timp sa-l cunoastem prea bine pe noul nostru antrenor, dar avem incredere ca Oleg va face treaba.

La intalnirea cu noi din vestiar, a incercat sa ne cunoasca si ne-a spus niste reguli, insa ele vor ramane intre noi. Inca nu ne-a comunicat cum sa ne adresam: Oleg, Mister... Deocamdata nu ne-am cumparat dictionare, vorbeste in greaca si e cam greu", a marturisit mijlocasul Sorin Paraschiv. Protasov este decis insa sa invete romana, limba in care a inceput deja sa scrie.

"Trebuie sa invat romaneste. Chiar de cateva zile am inceput sa scriu si sa spun cuvinte in romana. Oricum, nu mi se pare a fi o limba foarte greu de invatat", a precizat Protasov. In ceea ce priveste scandalul declansat intre FRF si clubul Steaua, fotbalistii stelisti au fost rezervati fata de viitorul lor la echipa nationala. "Ramane de vazut. Fiecare este liber sa aleaga", a spus Paraschiv, in timp ce Bostina este si el nehotarat: "O sa discutam si vom vedea ce avem de facut".

De la vizita medicala efectuata ieri au lipsit Mirel Radoi, aflat in recuperare, dupa o accidentare la genunchiul stang, Florentin Dumitru, operat la genunchi, Tiberiu Curt si Daniel Oprita, ultimii doi revenind dupa perioade mai lungi de indisponibilitate. Inca de la reunire, jucatorii Stelei sunt cu gandul la lupta pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor.

Primul obstacol este meciul pe care ros-albastrii il vor disputa impotriva invingatoarei dublei manse dintre Shelbourne si Glentoran. Portarul Martin Tudor este de parere ca meciurile din turul doi preliminar vor fi mai grele decat se asteapta. "In ziua de azi, orice echipa poate produce surprize. Trebuie sa fim atenti pentru ca nu mai sunt echipe mici", a declarat portarul Stelei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.