Sport 6 Iulie 2009 19:00
Directorul de relatii internationale al FRF, Florin Prunea, a fost eliberat, vineri, din functie de catre Comitetul de Urgenta, dupa ce fostul international a fost trimis in judecata in cazul de coruptie din arbitraj, a declarat presedintele LPF, Dumitru Dragomir
"Azi s-a intrunit Comitetul de Urgenta al FRF si am decis sa il eliberam din functie pe Florin Prunea. Mai mult nu pot sa va spun si ar fi mai bine sa vorbiti cu cei de la Federatie Romana de Fotbal", a spus Dragomir, citat de NewsIn.

Florin Prunea a fost anchetat in cazul de coruptie din arbitrajul romanesc, iar Comitetul Executiv al FRF a decis ca fostul international va fi demis in momentul in care va fi trimis in judecata.

DNA Arges a decis sa il trimita in instanta pe Prunea, iar membrii Comitetului de Urgenta au decis sa puna in aplicare decizia luata in CEx al FRF.

Fostul international Florin Prunea a declarat ca nu a fost anuntat oficial ca a fost destituit din functia de director al departamentului de relatii internationale din cadrul FRF, insa nu il intereseaza in acest moment decat sanatatea familiei sale.

"Pana acum nu am fost anuntat ca am fost dat afara, astept o decizie oficiala pentru a comenta pe aceasta tema. Dar eu nu voiam sa plec pentru ca nu ma consider vinovat cu nimic. E prima oara cand aud asa ceva. Eu urmez calea legala in toate problemele. Acum nu ma intereseaza nici macar imaginea mea, ci doar ca familia mea sa fie sanatoasa", a spus Prunea, citat de NewsIn.

Nici directorul general al FRF, Ionut Lupescu, nu avea idee despre faptul ca fostul sau coleg de la echipa nationala a fost demis. "Habar nu am, acum aud pentru prima oara. Cine a spus asa ceva? O sa ma informez despre ce s-a intamplat, acum chiar nu stiu nimic".

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, vineri, ca lui Florin Prunea i-a fost suspendat contractul cu FRF pana la finalul procesului in care este judecat, insa ar putea reveni la Federatie daca va fi declarat nevinovat si daca functia sa va mai exista in organigrama.

"Comitetul de Urgenta a decis sa ii suspende contractul domnului Prunea pe termen nelimitat, adica pana la finalizarea procesului, pentru ca el nu luase aceasta decizie singur, asa cum ne-a solicitat DNA. Prunea isi va dovedi nevinovatia pentru ca, in opinia mea, probele sunt subtiri. Daca e nevinovat, va reveni daca functia respectiva va mai fi in organigrama FRF. I se vor plati salariile din urma, pe toata perioada in care a fost suspendat", a spus Sandu.

Conducatorul Federatiei a anuntat ca atributiile lui Prunea vor fi preluate de directorul general Ionut Lupescu: "Nu va fi angajat nimeni in locul lui Prunea, atributiile sale vor fi preluate de Ionut Lupescu, pentru ca functia sa nu este atat de importanta la FRF".

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, agentiei NewsIn, ca directorul departamentului Relatii Internationale al FRF, Florin Prunea, a fost eliberat, vineri, din functie de catre Comitetul de Urgenta, dupa ce fostul international a fost trimis in judecata in cazul de coruptie din arbitraj, in care este acuzat de trafic de influenta in forma continuata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.