Sport 3 Iulie 2009 14:34
Vicepresedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Dan Lazarescu, a declarat ca promovarea lui Cristian Balaj in Premier Class este foarte importanta pentru arbitrajul romanesc si asta demonstreaza ca UEFA are incredere in centralii romani.
"Ne bucuram pentru Cristi Balaj si pot spune ca promovarea lui e un mare pas inainte in situatia actuala. Inseamna ca UEFA are incredere in arbitrii romani, chiar daca arbitrajul de la noi traverseaza o situatie mai grea. E foarte dificil sa faci promovarea intre sezoane si aici e meritul lui Cristi, pentru ca de obicei trecerea la o alta grupa valorica se face in iarna. Mai mult, el este singurul arbitru din estul Europei care a fost promovat. A avut evolutii bune la meciurile internationale si ne bucuram ca mai primim si astfel de vesti", a spus Lazarescu, citat de NewsIn.

Oficialul CCA a adaugat ca Sorin Corpodean si Aurelian Bogaciu vor fi scosi de pe lista FIFA din cauza scandalului de coruptie din arbitrajul romanesc, insa pentru moment nu stie cine va fi promovat in locul lor, asta urmand sa decida CCA. "Nici in ceea ce priveste grupele valorice ale UEFA nu stiu nimic. Ramane de vazut ce se va intampla cu locurile pe care ei le aveau acolo, doar forul european decide asta", a conchis Lazarescu.

Cristian Balaj (37 de ani) a fost promovat de UEFA in a doua grupa valorica a arbitrajului, Premier Class. Romanul este pe lista FIFA din anul 2003, iar acum un sezon a fost numit cel mai bun arbitru din Liga I. In cariera sa Balaj a condus 169 de partide in prima liga.

In aceeasi grupa valorica, alaturi de Balaj se mai afla de doi ani si Alexandru Tudor. Romania nu are niciun reprezentant in Elite Class, grupa cu cei mai valorosi arbitri din Europa, insa este reprezentata in celelalte grupe. Astfel, Augustus Constantin si Sorin Corpodean se afla in Second Class, Alexandru Deaconu in Third Class, iar Aurelian Bogaciu si Ovidiu Hategan in Fourth Class.

Sorin Corpodean si Aurelian Bogaciu sunt implicati insa in scandalul de coruptie din arbitrajul romanesc, vor fi scosi de pe lista FIFA si isi vor pierde si locul din grupele valorice ale UEFA, forul european urmand sa decida cine va veni in locul lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.