Sport 1 Iulie 2009 01:29
Antrenorul Stelei, Cristiano Bergodi, a declarat, marti, in Austria, ca este foarte multumit de modul in care se pregatesc elevii sai si considera ca ar mai avea nevoie de inca trei transferuri pentru ca lotul sa fie complet, informeaza site-ul oficial al ros-albastrilor.
"Am spus posturile pentru care nu avem concurenta si aici vorbesc, in primul rand, cu tot respectul pentru jucatori, de pozitia de fundas stanga. Nu este vorba ca nu am incredere in Petre Marin, pentru ca el este foarte bun, dar eu cer foarte mult de la un fundas lateral si nu va fi usor pentru Petre sa joace mereu. Il mai avem pe Filip, care este tanar si trebuie promovat usor-usor. Mai avem nevoie de un atacant si de un mijlocas central, iar daca aducem acesti fotbalisti, putem face performante mari", a spus Bergodi, citat de NewsIn.

Tehnicianul a vorbit despre prima achizitie a Stelei din aceasta vara, polonezul Rafal Grzelak, despre care spune ca este un jucator tehnic, care poate ajuta mult echipa: "Grzelak este stangaci, joaca in banda si poate face multe pentru noi. Acum il aveam doar pe tanarul Ochirosii, care se pregateste foarte bine si sunt multumit de el. Am vorbit cu el si i-am spus ca indiferent daca vine un alt jucator el va avea sansa sa evolueze. Pana acum nu i s-au dat prea multe sanse, e normal sa vrea sa joace si avem meciuri in care sa il bagam in teren. Grzelak se va alatura echipei in acest cantonament, vom vedea ce a facut pana acum si il vom introduce in program".

Italianul s-a aratat deranjat de faptul ca brazilianul Cesinha ezita sa dea un raspuns Stelei in privinta transferului sau si a afirmat ca "nu ii plac astfel de telenovele". "Cesinha trebuie sa inteleaga ca eu si Steaua nu stam intr-un jucator. Chiar daca eu l-am adus in Romania si imi place mult ca jucator, nu pot accepta tergiversari. Nu sunt genul de antrenor care suna un jucator si sta la dispozitia lui. Cred ca Steaua a facut o oferta si nu se poate intarzia atat de mult un raspuns. Nu avem nevoie de telenovele, respect jucatorul, dar nu putem face treaba asa", a mentionat Bergodi, care a adaugat ca s-ar bucura daca Steaua l-ar aduce pe Tiago, in timp ce despre Edinho, de la AEK Atena, nu stie nimic.
In ceea ce ii priveste pe jucatorii care nu au facut deplasarea in stagiul de paregatire din Austria, tehnicianul a spus ca isi asuma raspunderea pentru deciziile pe care le-a luat, iar daca a gresit, va plati: "Am avut o discutie cu conducerea despre jucatorii pe care nu i-am luat in lot si imi asum raspunderea pentru deciziile mele. Am o alta idee de echipa. Ma gandesc si la jucatorii tineri care au evoluat mai putin. In ceea ce ii priveste pe Semedo si Dayro Moreno, pot spune ca Steaua nu sta in ei. Daca nu s-au prezentat la reunire inseamna ca nu vor sa joace. Ati vazut vreun antrenor care sa stea in cativa jucatori, chiar daca sunt buni? Cu ceilalti ce facem? Eu pot lucra cu jucatorii care stau la Steaua din placere, pentru ca daca nu pui suflet, nu faci performanta. Chiar daca nu isi gasesc echipa si vin inapoi, vor fi pusi deoparte si vor porni cu un dezavantaj, din respect fata de jucatorii care si-au facut treaba corect".

Antrenorul formatiei din Ghencea a spus ca a discutat cu elevii sai despre filosofia sa de antrenor si spera ca acestia au inteles ca toti vor primi sanse daca se vor pregati foarte bine. "Jucatorii sunt receptivi si ne-am antrenat foarte bine, cu intensitate. Sunt multumit de baieti, care au lucrat mult si s-au aratat dispusi la efort. La prima intalnire i-am rugat sa dea dovada de seriozitate, disciplina si respect fata de deciziile staff-ului tehnic. Le-am spus ca voi da sanse tuturor, dar nu vor putea juca titulari meci de meci. Asa ii voi tine eu in priza si la un nivel ridicat de incredere. Daca nu ii tratezi in mod egal, unul dintre ei nu te poate ajuta la un moment dat. Acest principiu a dat mereu randament. Mereu mi-a placut sa le vorbesc jucatorilor in fata, pentru ca este bine sa ii explici unui jucator de ce joaca sau nu", a spus italianul.

Cristiano Bergodi a dezvaluit ca nu a avut timp sa semneze contractul cu Steaua, dar nu considera acest aspect o problema: "Nu imi este teama de faptul ca pot fi dat afara, pentru ca asa este fotbalul. Sa speram ca voi reusi sa fac ceva pentru Steaua. Nu se poate sa fim ca Steaua din anii '80, dar macar sa luam titlul si sa facem un sezon bun in cupele europene. Atunci cand antrenezi Steaua poti fi dat afara si dupa un timp scurt, dar asta e meseria de antrenor si nu ma pot plange".

Bergodi considera ca relatia sa cu Gigi Becali trebuie sa fie una deschisa: "Relatia dintre mine si domnul Becali nu trebuie sa fie mai importanta decat aceea cu echipa. Am vorbit cu dansul si nu se pune problema sa se bage peste deciziile mele. Daca m-au ales, trebuie sa ma accepte, chiar si cu anumite greseli. Nu sunt Dumnezeu pe pamant, dar au avut timp sa se intereseze cine este Bergodi ca antrenor. De aceea cred ca totul va fi bine, chiar daca exista riscuri".

Tehnicianul a precizat ca obiectivul Stelei nu poate fi decat titlul de campioana, iar in cazul in care echipa va face o figura frumoasa in Liga Europa, acesta va fi "doar un bonus". "Facem totul pentru a ajunge in grupele acestei competitii, chiar daca nu avem mult timp la dispozitie pentru a pune echipa la punct. Meciul cu Ujpest va fi greu, daca nu vom trata adversarul cu seriozitate. Nu trebuie sa luam in seama pe nimeni, ci sa ne concentram pentru a obtine un rezultat pozitiv", a conchis Bergodi.

Lotul Stelei se afla in Austria pentru primul cantonament al perioadei de pregatire. Stelisti au programate si 4 meciuri amicale, iar primul dintre acestea va avea loc miercuri, de la ora 19:30, contra slovenilor de la NK Celje.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.