Sport 1 Iulie 2009 14:08
Ciclistul austriac Bernhard Kohl, care a pierdut locul 3 in Turul Frantei in 2008 dupa ce a fost depistat pozitiv cu EPO Cera, a recunoscut, marti, intr-o emisiune, ca a furnizat substante dopante si altor spotivi, informeaza L'Equipe.
"Intre prieteni unele lucruri sunt naturale. Stiu cui si ce am dat, dar nu am sa spun numele nimanui public", a explicat Kohl. Austriacul a fost acuzat acum doua zile de un alt sportiv ca i-ar fi oferit substante dopante. Daca aceste acuzatii vor fi demonstrate, conform legilor din Austria, Kohl risca o pedeapsa de pana la trei ani de inchisoare, informeaza NewsIn.

Ciclistul austriac Bernhard Kohl (Gerolsteiner), cel mai bun catarator din Turul Frantei in editia 2008, a fost depistat pozitiv cu CERA, o versiune avansata a EPO, in urma retestarilor facute pe probele prelevate in timpul competitiei franceze.

Kohl a devenit astfel cel de-al patrulea ciclist din Marea Bucla care a folosit aceasta substanta, dupa Stefan Schumacher, Ricardo Ricco si Leonardo Piepoli Bordary. Kohl a incheiat Turul Frantei pe locul 3, dupa Carlos Sastre si Cadel Evans.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.