Sport 1 Iulie 2009 13:54
Fostul international nu a fost niciodata verificat de CNSAS deoarece nu a ocupat vreo functie publica, insa informatiile aparute in presa sunt adevarate, au declarat pentru NewsIn, luni, surse din institutie.
Solicitati de NewsIn sa comenteze informatiile din presa despre cazul Popescu, mai multi membri in Colegiu au precizat ca fostul fotbalist nu a fost niciodata verificat de CNSAS, nici pe legea noua, nici pe cea veche, declarata neconstitutionala pentru ca acesta din urma nu a ocupat nicio functie publica. Pe de alta parte, aceleasi surse au precizat ca informatiile aparute in presa despre fostul jucator sunt reale si ca au fost obtinute de doi cercetatori acreditati, care au cautat informatii in arhiva despre Gica Popescu si ulterior au publicat in presa rezultatele investigatiei lor.

Mai mult, sursele citate sustin ca, in cursul acestei zile, Popescu s-a deplasat la CNSAS, unde a cerut date despre dosar si a primit copii de pe documentele respective.

CNSAS a anuntat astazi printr-un comunicat de presa ca deruleaza investigatii asupra modului in care cercetatorii acreditati au utilizat fotocopiile documentelor consultate in arhiva, precizand ca sportivii nu fac obiectul verificarilor potrivit legii. "Ca urmare a informatiilor aparute in mass-media din ultimele zile, referitoare la eventuala colaborare a unor sportivi cu fosta Securitate, Colegiul C.N.S.A.S. face urmatoarele precizari: Acestia nu au facut obiectul verificarilor derulate de institutia noastra, in temeiul prevederilor O.U.G. nr. 24/2008, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 293/2008. La nivel institutional, se deruleaza investigatii asupra modului in care cercetatorii acreditati au utilizat fotocopiile documentelor consultate in arhiva C.N.S.A.S", se arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.