Sport 1 Iulie 2009 12:30
Procurorii DNA din Oradea i-au trimis in judecata, marti, pe Sorin Cigan, fost jucator de fotbal si antrenor, si Gheorghita Onu, presedinte al Clubului de fotbal ACU Arad, pentru trafic de influenta si dare de mita.
Cigan, arestat preventiv, este acuzat de trafic de influenta si dare de mita, iar Gheorhita Onu de cumparare de influenta, arata un comunicat al DNA.

In perioada 8-13 iunie 2009, Cigan a pretins de la Gheorghita Onu, presedintele Clubului ACU Arad, suma de 30.000 euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra conducerii Clubului FC Bihor si asupra jucatorilor acestei echipe, pentru ca acestia sa nu-si apere in mod corect sansele si sa piarda meciul cu ACU Arad, mai adauga procurorii DNA.

De asemenea, in acelasi scop, la data de 13 iunie 2009, in pauza meciului dintre ACU Arad si FC Bihor, Cigan le-a oferit jucatorilor echipei FC Bihor Oradea suma totala de 35.000 de euro.

Sorin Cigan a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie la data de 18 iunie 2009, iar la data de 19 iunie 2009, Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventiva a acestuia pentru 29 de zile.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.

Meciul de la Arad, dintre ACU si FC Bihor, s-a incheiat la egalitate, scor 1-1, iar aradenii au retrogradat in esalonul al treilea. In schimb, s-a salvat de la retrogradare Universitatea Cluj, echipa antrenata de Dorinel Munteanu, care a si multumit public jucatorilor lui FC Bihor pentru egalul de la Arad, precizeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.