Sport 30 Iunie 2009 11:58
Stadionul municipal "Ion Moina" din Cluj-Napoca va fi construit de un consortiu de firme clujene care a depus cea mai mica oferta pentru licitatie, respectiv 26,8 milioane de euro, fara TVA, la licitatia organizata de Consiliul Judetean Cluj
La aceasta licitatie, ACI SA Cluj s-a asociat cu o serie de firme - Con A Sibiu, Transilvania Constructii, SC Dico si Tiganas, SC Grup 4 Instalatii, SC Bogart Construct si SC DAS Engineering -, cat si cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, care a facut si proiectarea stadionului.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca firma castigatoare a fost desemnata marti de catre comisie, iar el a acceptat decizia, urmand sa fie anuntate cele cinci consortii de firme care au participat la licitatie, transmite NewsIn.

"Comisia de licitatia a luat decizia azi dimineata, pe care eu am acceptat-o. Comisia de licitatia a decis atribuire contractului de construire proiectare si executie a unui stadion la standarde internationale catre consortiul format de firma ACI Cluj. Oferta acestora a fost de 115.548.400 lei, fara TVA”, a afirmat Tise.

Acesta spera sa poata semna contractul de atribuire a licitatiei pe 15 iulie, deoarece pana pe 13 iulie poate fi contestata licitatia. “Pana pe 13 iulie se pot depune contestatii, daca nu se intampla, pe 15 iunie Consiliul Judetean va semna contractul cu consortiul, acesta fiind si data de incepere a constructiei noului stadion. Astept cat mai repede finalizarea acestui termen de contestatie”, a mai spus presedintele CJ Cluj.

Alin Tise a mai spus ca pentru urmatorii doi ani legislativul judetean poate asigura finantarea obiectivul. "In bugetul din acest an avem asigurata o suma destul de mare, aproape 9 milioane de euro pentru stadion. Consiliul Judetean poate suporta in urmatorii doi ani bugetari finantarea acestui obiectiv”, a mai afirmat Alin Tise.

Potrivit acestuia, in toamna acestui an, CJ Cluj vrea sa poata demara licitatia si pentru constructia unui turn langa stadion.

Pe actualul amplasament al Stadionului municipal „Ion Moina” se va construi o noua arena la standarde internationale, cu o capacitate de 30.596 de locuri (din care 29 648 de locuri la gradene si 948 in loje pentru VIP-uri), care sa respecte normele impuse de criteriile FIFA si UEFA.

Noul stadion va fi conceput din imbinarea a patru obiecte (doua tribune si doua peluze). Acestea vor contine, in principal, dotari pentru confortul publicului, precum si spatiile absolut necesare impuse in organizarea functionala a obiectivului: vestiare, sali de conferinta, sali de presa, etc. In ansamblul stadionului vor mai fi cuprinse spatii pentru cluburile sportive (atletism, scrima, ciclism, box, haltere, lupte, tenis de masa), spatii de antrenament acoperite, un muze al sportului, precum si cabinete medicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.