Sport 30 Iunie 2009 18:26
Capitanul Stelei, Sorin Ghionea, a declarat luni ca locul 6 ocupat la finalul campionatului nu-i face nicio placere si din acest motiv evolutiile viitoare ale gruparii din Ghencea vor trebui schimbate in bine
"Speram ca in acest campionat lucrurile sa intre pe un fagas normal si sa revenim acolo unde ne este locul. Locul 6 nu-mi face nicio placere, tinand cont ca am fost obisnuit cu performantele si cu o atmosfera fantastica. Nu ne ramane decat sa muncim de 'n' ori mai mult ca pana acum si sa reparam greselile. Pana sa intram in grupele Ligii Europa, mai avem trei meciuri destul de dificile. Sunt optimist, dar trebuie sa fiu si realist si sa recunosc faptul ca va trebui sa muncim enorm pentru asta", a spus Sorin Ghionea, citeaza NewsIn.

Capitanul Stelei nu a dorit sa faca nicio comparatie intre fostii antrenori ai ros-albastrilor si Cristiano Bergodi. "Nu este frumos sa fac o comparatie intre antrenori. Am lucrat cu multi tehnicieni: Lacatus, Olaroiu, Zenga, Protasov si noi trebuie sa respectam indicatiile fiecaruia. Din respect pentru fiecare dintre ei, nu pot face comparatii", a explicat Ghionea, care a mai spus ca nu a primit nicio oferta de a se transfera.

Ghionea s-a referit si la partida pe care Steaua o va juca cu Ujpest, in turul II preliminar al Ligii Europa: "Orice meci trebuie tratat cu seriozitate si maxima daruire, indiferent ca este in Liga Europa sau in campionat. Asa cred ca vor fi tratate toate partidele noastre de acum incolo. Nu va fi usor cu Ujpest, tinand cont ca jucam primul meci acasa. Va trebui sa intram pe teren cu maximum de daruire si de ambitie".

"La Steaua am obtinut cele mai mari performante si satisfactii. Tot ce am, am datorita Stelei, care mi-a oferit niste suporteri minunati. Anul acesta ne-au lipsit suporterii si atmosfera de pe Ghencea. Sper ca, prin jocuri si rezultate, sa-i aducem inapoi pe stadion, fiindca s-a vazut ca, in momentul in care atmosfera este apasatoare, orice adversar rezista cu greu in Ghencea", a fost mesajul pe care fundasul gruparii din Ghencea l-a adresat fanilor stelisti.

In ceea ce priveste purtatorul banderolei de capitan dupa numirea lui Bergodi ca antrenor principal al Stelei, stoperul a comentat: "Banderola de capitan nu este deloc importanta. Conteaza unitatea dintre noi si faptul ca ne intelegem. Eu cred ca toti jucatorii din echipa sunt mai importanti ca mine. Prefer sa fiu eu ultimul si sa mearga bine echipa".

In incheiere, Ghionea s-a referit si la conflictul cu Plesan, de la finalul meciului cu Unirea Urziceni, din ultima etapa, dar si la unele iesiri nervoase pe care le-a avut pe parcursul campionatului: "Nu am avut niciun fel de conflict cu niciun coleg. Nu am avut nimic cu Plesan, Goian sau Zapata, despre care s-a scris ca s-a batut cu mine in vestiar la Galati. Adevarul este in vestiarul nostru si repet ca nu s-a intamplat nimic. E prea mult sa transformi o discutie intr-un cerc de incidente. Eu nu am fost invatat sa pierd si nu stiu sa o fac. Daca a te darui si a da totul pentru echipa inseamna sa fii nervos si sa ai conflicte cu altii, consider ca s-a ajuns prea departe".

Portarul Stelei, Cezar Lungu, a vorbit despre obiectivele sale la echipa nationala de tineret: "Sansele mele de a juca la echipa nationala de tineret sunt de 50 la suta, la fel ca si ale lui Silviu Lung Jr. Antrenorul va decide cine este mai in forma. Deocamdata, a aparat el si sunt sigur ca va veni si momentul meu".

Goalkeeperul s-a referit si la atmosfera care predomina in cantonamentul de la Villach, din Austria: "Nu pot face o comparatie intre ce a fost si ce este acum la Steaua. Domnul Bergodi este un antrenor nou si este normal sa ne explice si sa ne faca sa intelegem cat mai bine ce vrea de la fiecare dintre noi. Comunicarea este importanta".

"Ma inteleg foarte bine si cu Tatarusanu, si cu Rufay. Eu si Ciprian ne stim foarte bine, atat de la echipa nationala de tineret, cat si de la cea de juniori", a incheiat Cezar Lungu.

Delegatia Stelei se afla in Austria, acolo unde elevii antrenati de Cristiano Bergodi efectueaza primul stagiu de pregatire al verii, pe parcursul a doua saptamani. Ros-albastrii au programate 4 partide amicale, iar prima dintre ele va avea loc miercuri, de la ora 19:30, impotriva slovenilor de la NK Celje.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.