Sport 30 Iunie 2009 16:20
Capitanul echipei nationale, Cristian Chivu, a declarat, luni, ca i se pare normal ca Unirea Urziceni sa isi doreasca sa dispute meciurile din Liga Campionilor in alta tara, atat timp cat in Romania nu exista infrastructura necesara si si-a exprimat dezamagirea fata de dezinteresul autoritatilor
"Atata timp cat n-avem infrastructura si stadioane, mi se pare normal ca Urziceni sa joace in Austria. Mi se pare anormal ca in toti acesti ani de dupa Revolutie nu s-a reusit construirea unui stadion. N-avem nevoie de 80.000 de locuri, e foarte bine sa avem niste stadioane mai cochete, dar care sa indeplineasca conditiile cerute de catre forurile europene", a spus Chivu, citat de NewsIN.

Fotbalistul lui Inter Milano s-a referit si la celelalte echipe romanesti participante in cupele europene: "Sa speram ca va fi mai bine decat in anii precedenti, in care nu s-a reusit mare lucru. Speram ca toate echipele angrenate in Europa League sa obtina calificarea in grupe. E important sa avem cat mai multe echipe in aceasta competitie pentru ca nivelul e ridicat".

Intrebat ce il sfatuieste pe Daminuta sa ramana la Inter sau sa mearga la Rapid, Chivu a spus: "E un jucator matur, vaccinat si stie cel mai bine ce are de facut. Eu nu pot sa iau decizii pentru altii. Nu pot sa dau sfaturi atat timp cat el a fost acolo si a vazut ce e".

Referitor la noul antrenor al lui Dinamo, Dario Bonetti, Chivu a afirmat: "Am auzit de el ca jucator. Ca antrenor, n-am auzit foarte multe lucruri, dar nici de Zenga nu auzisem cand a venit in Romania prima data, nici de Bergodi. Sunt oameni care au invatat fotbal. Daca nu inveti fotbal in Italia, nu vad unde ai putea sa inveti".

In ceea ce priveste sansele de calificare ale echipei nationale la CM 2010, Chivu este optimist: "Mai credem si noi, pentru ca matematic mai avem aceasta posibilitate, chiar daca depindem de altii. Nu ne ramane decat sa mergem in Franta sa castigam si sa speram ca Serbia-Franta se va incheia cu un rezultat pe care ni-l dorim cu totii".

Chivu a fost prezent luni, impreuna cu sotia sa, Adelina, la Casa Auto Bucuresti, unde a semnat un parteneriat cu dealerul Mercedes. Cu aceasta ocazie, atat Chivu, cat si Adelina au primit cate o masina a producatorului german.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.