Sport 30 Iunie 2009 15:20
Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat, luni, ca fostul sau coleg de generatie, Gica Popescu, nu a colaborat cu Securitatea si considera ca dosarul sau, daca acesta exista, a fost fabricat de oameni din fostele structuri ale statului
"Nu cred toate prostiile astea despre Popescu. El a fost doar un simplu fotbalist si probabil ca dosarul lui a fost fabricat. Si, pana la urma, ce putea sa spuna daca a fost ceva? Ca ne-am luat blugi sau un suc in plus? Nu cred ca in fotbal si in sport au fost informatori sau daca au existat nu au facut nimic rau. Informatorii adevarati sunt cei care au distrus familii si au facut foarte mult rau oamenilor. Eu sunt dezgustat pentru ca au aparut asemenea lucruri si nu cred ca lui Gica Popescu ii ardea atunci de Securitate, el isi vedea de fotbal", a spus Lupescu, citat de NewsIn.

Oficialul Federatiei Romane de Fotbal a adaugat ca forul in care lucreaza nu are niciun fel de amestec in aceasta poveste, dezvaluind ca este scarbit de toate aceste lucruri si se gandeste serios sa plece din Romania. "Se spune ca FRF ar avea o implicare, dar cred ca prea suferim de scenarita. Mi-e scarba de ceea ce se intampla. Incep sa regret ca m-am intors in Romania in 1998, la toate lucrurile care apar despre noi. Eu nu traiesc in Romania pentru ca am nevoie, ci pentru ca asa am vrut. Pe viitor o sa ma gandesc serios daca mai lucrez in fotbal, pentru ca vrei sa faci lucruri bune si esti dat mereu inapoi", a conchis Lupescu.

Si Gabi Balint i-a luat apararea fostul sau coleg de generatie Gica Popescu, precizand ca "exista cineva care vrea sa ii faca rau", insa nu poate sti despre cine e vorba. "Cred ca toate aceste lucruri sunt doar aberatii. Mereu incercam sa improscam oameni care au facut ceva pentru fotbalul nostru si nu inteleg de ce. Inainte de Revolutie eram intrebati mereu ce a mai facut X sau Y, dar noi am avut intotdeauna o repulsie fata de oamenii care lucrau la Securitate si nu puteam sa colaboram cu ei. Cred ca cineva vrea sa ii faca rau lui Popescu si nu inteleg de ce. Cand a ramas Belodedici afara, si eu am fost chemat sa dau nota informativa si nici nu stiam ce sa fac. Te obligau sa scrii acolo, dar nici nu prea aveai ce", a spus Balint.

Acesta este insa de parere ca din caza varstei, Popescu ar fi putut fi influentat de membrii Securitatii: "Eu nu cred niciodata ca Gica Popescu putea face asa ceva, dar el atunci avea 18 ani. Poate a fost amenintat sau speriat de oamenii de la Securitate, dar nimeni nu stie sigur nimic".

Cotidienele Adevarul si Gazeta Sporturilor au dezvaluit in editiile de luni, pe baza dosarelor CNSAS, informatia ca fostul mare international roman Gheorghe Popescu ar fi colaborat cu Securitatea in perioada 1986-1989 sub numele de cod "Petrescu", semnand un total de cinci note informative. Fostul international roman Gheorghe Popescu a declarat, luni, ca nu a colaborat niciodata cu Securitatea si ca a semnat o singura nota, inaintea meciului cu AS Monaco din toamna anului 1985, prin care asigura ca va apara interesul national. "Singura oara cand am avut contact cu Securitatea a fost inaintea meciului din deplasare AS Monaco (n.r. s-a disputat pe 2 octombrie 1985) si cei de acolo mi-au pus sa am grija ca vom fi contactati de romani care traiesc acolo pentru a ne propune sa nu ne mai intoarcem in tara. M-au spus sa semneze o nota prin care voi apara interesul national. Dar nici vorba sa fi colaborat cu Securitatea. Si acum, daca mi-ar spune sa semnez ceva in interes national, as face-o imediat, dar nu sunt securist", a declarat Popescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.