Sport 29 Iunie 2009 23:10
Atacantul Stelei, Bogdan Stancu, a declarat, duminica, in Austria, ca italianul Cristiano Bergodi este un antrenor serios si este convins ca stelistii vor avea rezultate cu el pe banca tehnica, precizand ca, in plan personal, si-ar dori sa marcheze mai mult decat in acest sezon.
"Nu am lucrat foarte mult cu domnul Bergodi, insa stie toata lumea ca este un antrenor bun, care a facut treaba pe oriunde a fost. Cred ca vom avea rezultate, deoarece dansul este un antrenor serios. Totul va depinde insa si de noi. Antrenorul ne cere sa facem anumite lucruri, iar daca noi nu vom putea sa ii respectam indicatiile, nu vom face nimic. Este un tip deschis, care vorbeste cu toti jucatorii in parte si cred ca a adus ceva in plus la echipa", a spus Stancu, jucator care duminica a implinit 22 de ani, potrivit NewsIn.

Acesta a afirmat ca se simte foarte bine la aceasta varsta si, daca ar putea, ar vrea sa opreasca timpul pentru ca "22 de ani este cea mai buna varsta pentru un jucator". "Nu mi-e frica de concurenta de la Steaua. O sa muncesc mult si sper ca sezonul viitor sa ma prinda in prima echipa. Orice atacant care ajunge aici isi doreste sa inscrie, dar nu trebuie sa mi se urce la cap faptul ca sunt golgheterul echipei. Nu imi place sa imi pun obiective, dar as vrea sa marchez mai mult ca sezonul trecut. Important este sa imi ajut echipa, chiar si cu pase de gol, si sa luam titlul. De asemenea, daca voi avea evolutii constante si voi inscrie mai multe goluri, ma astept sa fiu convocat si la echipa nationala. Sper sa fiu acolo in acest an", a spus atacantul.

Stancu a precizat ca prima parte a perioadei de pregatire este destul de dificila, dar toti jucatorii sunt constienti ca trebuie sa munceasca foarte mult: "Venim dupa o perioada de vacanta destul de scurta si este greu. Trebuie insa sa tragem de noi si sa muncim mai mult, deoarece asteptarile sunt mai mari la Steaua. Avem ca obiectiv castigarea titlului si trebuie sa muncim mai mult, dar si sa avem o incredere mai mare in noi".

Referitor la meciul cu Ujpest, din turul 2 preliminar al Ligii Europa, Stancu a spus ca trebuie tratat foarte serios pentru a evita orice surpriza: "Chiar daca parem favoriti trebuie sa fim seriosi. Obiectivul nostru este calificarea in grupele competitiei, deoarece suntem Steaua si trebuie sa jucam foarte bine in orice competitie. Nu stiu cat de puternic este campionatul Ungariei, dar si daca jucam cu o formatie din Malta, tot la fel de serios trebuia sa o tratam. Sper ca la ora meciului sa fim apti 100%".

Atacantul este de parere ca Dorin Goian este un jucator important pentru Steaua si echipei i-ar fi mai greu fara el in cazul in care s-ar transfera, dar, in acelasi timp, considera ca niciun fotbalist de la Steaua nu este de neinlocuit. "Goian este unul dintre cei mai buni fundasi, iar daca ar pleca m-as bucura pentru el", a precizat jucatorul.

Fotbalistul venit de la Unirea Urziceni a recunoscut ca nu se astepta ca fosta sa echipa sa castige titlul si spera ca nici in anii viitori Dinamo sa nu fie aproape de primele locuri. "Nu ma asteptam ca Unirea sa ia campionatul, dar il cunosc pe Dan Petrescu, pune foarte multa pasiune in tot ce face. M-as fi asteptat ca echipa sa fie in primele 3, dar ma bucur ca au luat titlul. Nu imi doream ca Dinamo sa ia campionatul si sper ca in urmatorii ani sa nu le dam sansa sa se mai apropie de primul loc".

Delegatia Stelei se afla in Austria, acolo unde elevii antrenati de Cristiano Bergodi efectueaza primul stagiu de pregatire al verii, pe parcursul a doua saptamani. Ros-albastrii au programate 4 partide amicale, iar prima dintre ele va avea loc miercuri, de la ora 19:30, impotriva slovenilor de la NK Celje.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.