Sport 29 Iunie 2009 16:49
Tribunalul Arges a hotarat, vineri, prelungirea cu 60 de zile a mandatelor de arestare ale celor patru inculpati in dosarul coruptiei din fotbal aflati in stare de arest preventiv, respectiv Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Facaleata si Cristian Libertatu.
"S-a dispus prelungirea arestului cu 60 de zile, pana pe data de 18 august inclusiv", a declarat Viorel Pavel,ofiter de relatii cu presa in cadrul Tribunalului Arges. Avocatii celor patru pot depune recurs in termen de 24 de ore, scrie NewsIn.

Potrivit inspectorului Robert Radu, purtator de cuvant al IPJ Arges, deocamdata nu s-a primit nici o hartie oficiala privind transferul celor patru inculpati la Penitenciarul Colibasi. "Sunt in continuare in arestul IPJ Arges. Nu am primit nimic oficial cu privire la transferarea lor la Penitenciarul Colibasi", a declarat inspectorul Robert Radu.

In cazul in care recursul avocatilor va fi respins la Curtea de Apel Pitesti si se va mentine decizia de prelungire a arestului cu inca 60 de zile, finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu, fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, fostul sef al OPC Arges, Cristian Libertatu si directorul general in cadrul S.C. PIC S.A. Pitesti, Liviu Ilie Facaleata ar putea fi transferati la Penitenciarul Colibasi la jumatatea saptamanii viitoare.

Procurorii DNA Pitesti i-au trimis in judecata, joi, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin si Florin Prunea, alaturi de alti 11 inculpati, printre care cinci arbitri si un observator federal, in dosarul coruptiei din fotbal declansat la jumatatea lunii aprilie. Primul termen in dosarul de coruptie din fotbal va fi judecat la Tribunalul Arges pe 29 septembrie.

Intr-un comunicat al DNA de joi se precizeaza infractiunile pentru care sunt cercetati cei 14 inculpati. In sarcina lui Cornel Gheorghe Penescu, aflat in stare de arest preventiv, actionar majoritar la S.C. PIC S.A. Pitesti, iar prin intermediul acestei societati actionar majoritar la societatea FOTBAL CLUB ARGES Pitesti, s-au retinut trei infractiuni de dare de mita, dintre care doua in forma continuata, infractiunea de cumparare de influenta in forma continuata si infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat.

Directorul general in cadrul S.C. PIC S.A. Pitesti, Liviu Ilie Facaleata, aflat in stare de arest preventiv, este acuzat de doua infractiuni de complicitate la dare de mita in forma continuata, infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat, precum si infractiunea de detinere, fara autorizatie, de substante clasificate in categoria precursorilor de droguri.

Cristian Dan Libertatu, aflat in stare de arest preventiv, fost director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, este trimis in judecata pentru infractiunea de luare de mita.

In sarcina fostui presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal Gheorghe Constantin, in prezent arestat preventiv, s-au retinut doua infractiuni de luare de mita si infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat.

Marcel Savaniu si Sorin Corpodean, arbitrii de fotbal in lotul divizionar A, sunt trimisi in judecata pentru infractiunea de luare de mita. In sarcina arbitrului Aurelian Dumitru Bogaciu, arbitru de fotbal in lotul divizionar A, s-a retinut infractiunea de luare de mita in forma continuata. Observatorul federal Marcel Lica, fost vicepresedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, este acuzat de infractiunea de luare de mita.

Gheorghita Pieca, administrator la societatile S.C. PIC S.A. si FOTBAL CLUB ARGES, este acuzat de trei infractiuni de complicitate la dare de mita in forma continuata, complicitate la cumparare de influenta in forma continuata precum si infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat.

Presedintele FOTBAL CLUB ARGES Pitesti, Cristian Minca a fost trimis in judecata pentru infractiunea complicitate la cumparare de influenta si infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat.

In sarcina lui Florin Prunea, director de Relatii Internationale in cadrul Federatiei Romane de Fotbal, s-a retinut infractiunea de trafic de influenta in forma continuata.

Daniela Cirstina, director in cadrul S.C. PIC S.A., a fost trimisa in judecata pentru infractiunea de favorizare a infractorului in forma continuata.
Arbitrii Lucian Cristian Dan si Cristian Sorin Caia sunt acuzati de luare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.