Sport 29 Iunie 2009 12:53
Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis vineri recursul lui Gigi Becali impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 1 si au decis ca acesta poate parasi tara. Initial, Tribunalul anuntase ca omul de afaceri are voie sa paraseasca doar Capitala si Judetul Ilfov.
Gigi Becali a declarat in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, ca se considera discriminat in conditiile in care pentru doi dintre bodygarzii sai implicati in rapirea presupusilor hoti ai masinii sale a fost ridicat deja controlul judiciar.

De asemenea, Becali i-a mai spus presedintelui completului de judecata, judecatorul Mitu Stegaru, ca s-a interesat in privinta sa si a aflat ca este "un om drept". "Asa imi place sa ma judec, domnule judecator, judecatorul sa comunice cu mine", i-a mai spus Gigi Becali judecatorului. Judecatorul i-a explicat insa lui Becali ca legea prevede ca magistratii sa nu discute cu acuzatii in sala de judecata.

Avocata lui Gigi Becali, Mariana Stefan, a cerut, din nou, instantei sa admita recursul facut de finantatorul Stelei si sa ii ridice acestuia interdictiile, pentru a putea merge la Parlamentul European. De cealalta parte, procurorul de sedinta a cerut respingerea recursului, deoarece acesta nu este intemeiat.

Tribunalul Bucuresti a luat in discutie, vineri, recursul facut de Gigi Becali la decizia din 23 iunie a Judecatoriei Sectorului 1 de a ii respinge acestuia cererea de ridicare a tuturor interdictiilor. Instanta urmeaza sa se propunte in privinta recursului.

Judecatoria Sectorului 1 a respins pe 23 iunie cererea lui Gigi Becali de ridicare totala a controlului judiciar impus acestuia in dosarul in care este anchetat de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti pentru lipsire de libertate. Cererea a fost motivata si de faptul ca Gigi Becali trebuie sa mearga la Strasbourg pentru a-si lua in primire mandatul de europarlamentar dupa ce a fost ales pe listele Partidului Romania Mare.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 si-au motivat decizia de mentinere a interdictiilor pentru finantatorul Stelei, sustinand ca acesta ar fi privilegiat daca instanta i-ar ridica interdictia de a parasi Capitala si judetul Ilfov luand in considerare calitatea sa de europarlamentar.

Mai mult, judecatorii considera ca "in calitatea de cetatean al Romaniei, Becali este dator sa respecte legile tarii" si ca "potrivit Constitutiei Romaniei, nimeni nu e mai presus de lege, cetatenii fiind egali in fata legii si a autoritatii publice, fara privilegii si fara discriminari".

Magistratii noteaza in motivarea deciziei de mentinere a interdictiilor ca, daca Gigi Becali a facut o cerere de eliberare sub control judiciar in momentul in care era in arest preventiv, dar inainte de data stabilita pentru desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, "se presupune ca acesta si-a asumat obligatia de a respecta in totalitate interdictiile fixate de catre instanta in situatia admiterii cererii sale, indiferent de rezultate pe care partidul pe listele caruia s-a inscris urma sa le obtina".

Avocatii lui Gigi Becali au facut, joi, o noua cerere de ridicare a interdictiei de a parasi localitatea si de incuviintare a parasirii tarii, care va fi discutata pe 29 iunie de magistratii Judecatoriei Sectorului 1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.