Sport 25 Iunie 2009 15:33
Italianul Cristiano Bergodi a fost instalat oficial astazi in functia de antrenor principal al Stelei, chiar in ziua in care patronul Gigi Becali a implinit 51 de ani
Acesta este al treilea an consecutiv in care antrenorul Stelei este prezentat oficial chiar de ziua de nastere a lui Gigi Becali, dupa Gheorghe Hagi (2007) si Marius Lacatus (2008).

Bergodi (44 de ani) va bifa a cincea echipa din Romania in cariera sa de antrenor, dupa FC National, CFR Cluj, Rapid si Politehnica Iasi. Italianul a adunat pana acum 68 de partide in primul esalon, dintre care 33 au fost victorii, 16 remize si 19.

La fel ca in mandatele precedente din Romania, Bergodi va fi ajutat de conationalul sau, Renzo Rossi, cel care va ocupa functia de manager sportiv al gruparii din Ghencea.

Noul antrenor al Stelei a declarat cu ocazia prezentarii oficiale ca jucatorii Stelei sunt foarte buni si a promis ca va da sanse egale atat tinerilor, cat si fotbalistilor cu experienta, relateaza NewsIn.

"Relatia cu suporterii poate fi mai buna. E nevoie de liniste pentru a face performanta, jucatorii sunt foarte buni. Cand se vrea performanta trebuie sa ai incredere in tineri, dar trebuie si jucatori cu experienta. Am vorbit patru-cinci minute cu jucatorii dupa antrenamentul de dimineata si le-am spus ce vreau: disciplina, seriozitate, munca, daruire, sa avem inima pentru aceasta echipa", a spus acesta.

Tehnicianul a adaugat faptul ca, in primul rand va trebui sa schimbe starea de spirit a jucatorilor, pentru ca "asta este treaba unui antrenor, sa ridice moralul echipei" si a anuntat care sunt obiectivele sale: "Stiu ca timpul pana la primul meci este scurt, insa eu vreau sa trecem de preliminarii, sa ne calificam in Europa League. Vreau tot, sunt un antrenor pretentios. Vom juca cu Ujpest la capacitate maxima. Vom incerca sa castigam titlu, am responsabilitatea asta".

Tehnicianul italian a marturisit ca stie parerea presei despre Becali, insa a precizat ca apreciaza faptul ca este o persoana care vorbeste deschis si nu pe la spate. Bergodi a precizat ca inca de la inceput a cerut 4-5 jucatori noi si a reiterat ca Lovin, Plesan, Pedriel si Litu nu vor merge in cantonamentul din Austria, explicand ca a luat aceasta decizie pentru ca are alte idei de joc si nu pentru ca s-ar fi intamplat ceva legat de cei patru jucatori.

Tot referitor la jucatori, Bergodi a spus ca va discuta cu Sorin Ghionea si va stabili daca acesta va ramane in continuare capitanul echipei.
Atat finalul, cat si inceputul prezentarii oficiale, l-au gasit pe Cristiano Bergodi ciocnind o cupa de sampanie cu sarbatoritul Gigi Becali, precum si cu persoanele din conducerea clubului.

Contractul noului antrenor nu a fost semnat, urmand sa se puna la punct ultimele detalii in perioada urmatoare. "Plec cu echipa in cantonament, e ca si cum am semnat", a spus Bergodi, care a confirmat ceea ce spusese si Gigi Becali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.