Sport 24 Iunie 2009 23:14
Presedintele clubului sportiv Dinamo, Elisabeta Lipa, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca, in cazul in care sportivii nu ar mai primi grade in cadrul armatei si al politiei, atunci cluburile Dinamo si Steaua nu ar mai exista.
"Oricine vine la Dinamo vine pentru a obtine un grad. Cum se poate obtine acest grad? Numai prin performanta, iar atunci ambitia mea este sa ma autodepasesc. Chiar daca suntem acuzati si se spune ca sportivilor nu ar trebui sa li se dea grade, cei care ne contesta nu au dreptate. Avem o statistica a fostilor sportivi si se poate vedea ca sunt conducatori foarte buni. Daca nici aceste grade nu se mai dau, va spun sincer ca nici Dinamo, nici Steaua nu vor mai exista, pentru ca toti sportivii din aceste motive vin aici", a spus Lipa.

Multipla campioana olimpica si mondiala la canotaj a precizat ca nu a fost multumita de ceea ce a gasit la CS Dinamo dupa ce a fost numita in functia de presedinte.

"Nu sunt multumita de ce am gasit aici. Probabil si experienta mea, acumulata cand am lucrat in aparatul central, cand am fost si eu la lot, ma face sa nu fiu multumita. Un lucru pe care l-am constatat si nu-mi vine sa cred ca l-am gasit aici este ca sportivii isi doresc aceste grade, muncesc pentru ele, dar nu le pretuiesc.

Eu cand am fost sportiva la Dinamo am plecat de la gradul de sergent-major si am ajuns, dupa Olimpiada din 2004, la gradul de chestor. Mi-am dorit foarte mult aceste grade la fiecare participare la o competitie importanta. In paralel, am facut si o scoala, o facultate, un masterat, un doctorat si asa mi se pare normal sa gandeasca orice sportiv", a adaugat Lipa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.