Sport 24 Iunie 2009 19:46
Tenismenul roman Victor Hanescu s-a impus, marti, in fata spaniolului Ivan Navarro, scor 6-3, 6-7, 6-4, 6-7, 12-10, intr-un meci din mansa inaugurala a turneului de Mare slem de la Wimbledon si s-a calificat in turul secund, informeaza site-ul oficial al competitiei.
Partida a durat 4 ore si 11 minute. Pentru victoria sa, Victor Hanescu si-a asigurat un cec in valoare de 17.750 de lire sterline, relateaza NewsIn. In turul secund, romanul il va intalni pe francezul Nicolas Devilder, numarul 96 mondial.

Un alt roman calificat in turul doi al intrecerii engleze este Victor Crivoi, care se va confrunta cu rusul Nikolai Davidenko.

In proba de dublu masculin, Romania este reprezentata pe tabloul principal de Andrei Pavel si Horia Tecau, care vor juca impotriva perechii Nicolas Almagro (Spania)/Janko Tipsarevic (Serbia). Victor Hanescu face pereche cu James Cerretani (SUA), iar cei doi vor debuta impotriva dublului spaniol Oscar Hernandez/Albert Montanes.

La feminin, norocul nu a fost de partea noastra. Romanca Monica Niculescu a fost invinsa de Iaroslava Svedova (Kazahstan), scor 6-1, 6-0, in cadrul unui meci din mansa inaugurala a turneului de Mare slem de la Wimbledon.

Pentru prezenta in primul tur, Monica Niculescu va incasa un cec in valoare de 10.750 de lire sterline. Pe tabloul principal feminin au mai ramas Sorana Carstea, care a eliminat-o pe Edina Gallovits, si Raluca Olaru, calificata si ea in turul doi.

La dublu, pe tabloul feminin, cuplul Sorana Carstea/Caroline Wozniacki (Danemarca) va intalni perechea Su-Wei Hsieg (Taipei)/Shuai Peng (China) (favoritele numarul 5), perechea Edina Gallovits/Katalin Marosi (Ungaria) va debuta cu Maria Elena Camerin (Italia)/Anna Chakvetadze (Rusia), in timp ce Monica Niculescu/Alla Kudryavtseva (Rusia) vor intalni in mansa inaugurala cuplul Lourdes Dominguez Lino/Arantxa Parra Santoja (ambele din Spania).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.