Sport 24 Iunie 2009 14:49
Presedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a declarat ca se va ocupa pe viitor doar de problemele economice ale clubului, in timp ce atributiile pe plan sportiv i le-a predat lui Cornel Dinu, dar odata ce va reusi sa rezolve toate problemele cu bugetul se va retrage definitiv.
"Voi ramane presedinte executiv, dar nu ma mai ocup de problemele sportive, raman doar pentru a asigura un buget care sa ne dea liniste. Eu nu mai pot, nu mai vreau sa aud de fotbal, de antrenori, de jucatori. Voi cauta solutia impreuna cu restul actionarilor pentru a reusi sa nu intram in istorie ca am desfiintat Dinamo. Voi aduce clubul pe linia de plutire dupa care ma voi retrage definitiv, nu mai rezist psihic", a spus Borcea, potrivit NewsIn.

Acesta sustine ca ratarea titlului din acest an a fost cea mai mare dezamagire din cariera si de aceea decizia sa este definitiva. "Dezamagirea a fost prea mare si foarte dureroasa. Nimic nu ma mai poate face sa ma intorc. Oricum, atat timp cat sunt la Dinamo, nu se pune problema sa avem probleme cu banii. Vand si casa, si masina, vand tot pentru acest club", a adaugat Borcea.

Oficialul spune ca Mircea Rednic si Cornel Dinu au refuzat sa colaboreze si de aceea primul a renuntat la functie, astfel ca Dinu se va ocupa de numirea noului antrenor. "Domnul Dinu trebuie sa va spuna cine vine, nu ma mai intrebati pe mine. Tot ce tine de partea sportiva apartine lui. Nu au cazut de acord cu colaborarea, Rednic spunea ca nu vrea sa lucreze cu Dinu, si invers", a conchis acesta.

Noul manager executiv al lui Dinamo, Cornel Dinu, a declarat ca un tehnician strain ar cel mai indicat sa pregateasca gruparea din Stefan cel Mare si ca italianul Dario Bonetti negociaza in acest moment preluarea functiei de antrenor dar nu este singura varianta pentru banca tehnica a clubului alb-rosu.

"Bonetti este o varianta in prezent, se discuta cu el la ora actuala, dar nu pot sa spun mai multe. Trebuie sa avem un staff tehnic stabilit pana la reluarea pregatirilor pentru noul sezon", a afirmat Dinu.

Cornel Dinu a adaugat ca nu crede ca Mircea Rednic si-a dat demisia din functie din cauza sa. "Nu cred ca Rednic nu a ramas la Dinamo din cauza mea, desi nu eram compatibili. Cautam un anume profil de antrenor, cel mai probabil o sa fie strain. Avem cateva variante de antrenori. Trebuie sa fie un om apropiat de echipa, care sa fie profesionist, sa vrea performanta si sa aduca disciplina la echipa", a spus Dinu la GSPTV, care a mai completat ca actionarii nu i-au cerut sa devina antrenorul echipei in sezonul urmaror.

Presedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, marti, ca prerogativele de manager sportiv ale lui Cristian Borcea vor fi preluate de Cornel Dinu, noua organigrama a clubului urmand sa fie discutata pana la sfarsitul acestei luni.

Din acest motiv, antrenorul Mircea Rednic a declarat ca nu poate lucra impreuna cu acesta si a decis sa renunte sa mai pregateasca gruparea din Stefan cel Mare.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.