Sport 23 Iunie 2009 12:28
Capitanii nationalelor calificate in semifinalele Cupei Confederatiilor vor citi inainte de meciurile din penultima faza a competitiei cate un discurs impotriva rasismului si a oricarei forme de disciminare, a anuntat, marti, FIFA, citata de AFP.
Jucatorii vor citi un text cu titlul "Nu rasismului" si nu se vor referi doar la fenomenul fotbalistic, ci la societate in general, relateaza NewsIn.

"Nu e loc pentru rasism in manifestarile sportive", a spus presedintele FIFA, Joseph Blatter, completat de Tokyo Sexwale, membru in comitetul FIFA ;i responsabil pentru fair-play: "Este evident ca acest discurs nu va rezolva problemele, dar va trimite un mesaj clar".

In prima semifinala a Cupei Confederatiilor se vor intalni Spania si SUA, miercuri, la Bloemfontein, in timp ce in cea de-a doua se vor infrunta Africa de Sud si Brazilia, joi, la Johannesburg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.