Germania-Brazilia, prima semifinala a Cupei Confederatiilor la fotbal, disputata sambata, la Nürnberg, a fost o reeditare a finalei de la Mondialul din 2002. In fata propriilor suporteri, echipa nationala a Germaniei n-a reusit sa-si ia revansa dupa infrangerea suferita in urma cu trei ani, scor 0-2, in ultimul act la competitia gazduita de Coreea de Sud si Japonia. Si de data aceasta, Brazilia, de cinci ori campioana mondiala, a triumfat in fata nemtilor, scor 3-2, devenind prima finalista de la Cupa Confederatiilor. Au marcat: Adriano (21 si 76), Ronaldinho (43-penalty), respectiv Podolski (23), Ballack (45-penalty).

In finala, Brazilia va intalni castigatoarea semifinalei dintre Mexic si Argentina, care s-a terminat dupa inchiderea acestei editii. Meciul pentru locul al treilea si finala sunt programate miercuri, 29 iunie. Postul TVR 1 va transmite partida pentru "medalia de bronz" de la ora 19.00, precum si ultimul act al competitiei, de la ora 21.45.

Castigatoarea Cupei Confederatiilor va pleca din Germania cu 2,2 milioane de euro, in timp ce pentru finalista au fost rezervate 1,9 milioane de euro. Reprezentativa care se va impune in finala mica se va imbogati cu 1,7 milioane de euro, iar a patra clasata va intra in posesia a 1,4 milioane de euro. Japonia, Australia, Tunisia si Grecia, echipe eliminate in faza grupelor, au fost recompensate cu cate 853.000 de euro.