Sport 22 Iunie 2009 12:56
Pugilistul Adrian Diaconu a fost invins la puncte de canadianul Jean Pascal, in meciul in care romanul si-a pus in joc titlul mondial WBC la categoria semigrea, acesta fiind trimis la podea in runda a 5-a a intalnirii de la Centre Bell din Montreal, informeaza presa canadiana.
Adian Diaconu a intrat in sala pe ritmurile unei melodii interpretata de BUG Mafia si insotit de campionul mondial IBF, Lucian Bute, relateaza NewsIn.

Prima runda a fost una cu ritm, trecandu-se foarte repede peste perioada de tatonare, Pascal fiind mai agresiv decat Diaconu. In runda secunda, romanul a reusit cateva combinatii bune, lasand impresia ca asteapta momentul pentru un KO. In cea de-a treia runda, Diaconu a resit doua crosee, unul de stanga si unul de dreapta, care l-au facut pe Pascal sa se clatine spre final. Urmatoarea repriza i-a apartinut lui Pascal, care in runda a cincea l-a trimis pe roman la podea, pugilistul de la Interbox fiind numarat.

In repriza a sasea, Pascal a trimis lovituri puternice, care l-au facut pe Diaconu sa se clatine, pentru ca in cea de-a saptea romanul sa reuseasca niste combinatii bune. Diaconu a terminat repriza a opta in colt, canadianul dezvoltand un asalt pe final.

La finele reprizei a noua, Diaconu a primit ingrijiri medicale la ochiul stang, dar cu toate astea a castigat urmatoarea runda. In cea de-a 11-a, romanul a atacat cu toate puterile, fiind foarte aproape sa il puna pe Pascal la podea, dupa ce in ultimele secunde canadianul a fost doar la primire. In ultima runda, Rechinul a incheiat in ofensiva, dar cu toate acestea arbitrii nu au fost impresionati, desemnandu-l in unanimitate castigator pe Jean Pascal, scor 115-112, 116-112 si 116-111.

Canadianul Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO si o infrangere) are 26 ani si este detinator al centurii WBO Intercontinental.

Adrian Diaconu a cucerit pe 19 aprilie 2008, la Bucuresti, titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, dupa ce l-a invins la puncte pe americanul Chris Henry. Intr-un alt meci, pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte in fata lui Glen Johnson, la 13 aprilie, si si-a pastrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma sa si-l apere in fata romanului Adrian Diaconu. Dawson a refuzat sa boxeze cu romanul si astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC.






Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.