Sport 22 Iunie 2009 12:20
Hocheistul rus Alex Ovecikin a fost ales pentru al doilea an consecutiv cel mai bun jucator din campionatul nord-american (NHL), el primind premiul de MVP in cadrul unei gale din la Las Vegas, informeaza AFP
Ovecikin, in varsta de 23 de ani, joaca la formatia Washington Capitals si este supranumit "Alexandru cel Mare", fiind primul hocheist care reuseste sa castige titlul de cel mai bun jucator de doua ori consecutiv, dupa o pauza de peste 11 ani. Ultimul care a reusit acest lucru a fost cehul Dominik Hasek, in anii 1997 si 1998.

Alex Ovecikin a reusit sa marcheze 56 de goluri (cel mai bun marcator din NHL) in sezonul regulat si a strans 110 puncte intr-un clasament al celor mai buni jucatori (al doilea scor din NHL). Acesta i-a devansat in clasament pe compatriotii sai Evgeni Malkin si Pavel Datsiuk, reusind sa obtina 115 voturi din 134 posibile.

In sezonul trecut, Alex a reusit 65 de goluri si a strans 112 puncte, fiind ales cel mai bun jucator, cu 128 de voturi din 134 posibile.

Pe de alta parte, Zdeno Chara a fost ales cel mai bun jucator defensiv din NHL, iar Tim Tomas a fost numit cel mai bun portar al sezonului. Cel mai bun tehnician a fost declarat Claude Julien de la Boston Bruins, in timp ce Steve Mason a castigat trofeul de cel mai bun debutant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.