Dragomir si Piturca au intors armele impotriva patronului din Ghencea, dupa ce ani buni l-au sprijinit neconditionat * Seful ligii, care este si vicepresedinte la federatie, spune ca Becali poate fi declarat "persona non-grata" de catre FRF, in timp ce selectionerul, impacat deja cu Giovanni Becali, ataca pe plan financiar

Presedintele LPF, Mitica Dragomir, si selectionerul Victor Piturca nu au lasat netaxate acuzatiile lansate de Gigi Becali. Dupa suspendarea lui Radoi, patronul Stelei a declansat o ofensiva in stilul propriu impotriva antrenorului echipei nationale pe care l-a acuzat ca fiind resentimentar dupa ce formatia din Ghencea a reusit sa castige titlul de campioana.

La randul sau, Piturca nu a stat prea mult pe ganduri si l-a atacat extrem de dur pe Becali. "Satana" a dezvaluit ca l-a imprumutat pe boss-ul Stelei cu 100.000 de dolari, bani care i-au fost returnati ulterior, sugerand astfel ca dificultatile financiare prin care trece patronul "ros-albastrilor" nu sunt chiar floare la ureche si a declarat ca Radoi s-ar fi razvratit in cantonament instigat de patronul echipei.

De partea cealalta, Becali a confirmat spusele lui Piturca in privinta imprumutului, dar a precizat ca si selectionerul trebuie sa-i achite niste bani, in baza actiunilor pe care le-a rascumparat de la acesta si a infirmat varianta lui Piturca privind incidentul de la Saftica. Astfel, suma totala pe care "Satana" o are de achitat, conform lui Becali, este de 100.000 de dolari. In alta ordine de idei , boss-ul stelist si l-a pus in cap si pe Mitica Dragomir, unul din ultimii sai sustinatori. Conflictul cu presedintele Ligii se poarta in acest moment pe doua coordonate. Gigi Becali este nemultumit de repartizarea banilor proveniti din drepturile de televizare, insistand pe negocierea individuala; in al doilea rand, atacul vehement impotriva sefilor FRF l-a determinat pe Dragomir sa sara in apararea acestora.

Cum Mircea Sandu era plecat in vizita in SUA, la fiica sa, Mitica a preluat rolul avocatului si a declarat ca nu este exclusa varianta ca Becali sa fie declarat persona non-grata de catre FRF, caz in care nu ar mai putea reprezenta clubul in nici o situatie oficiala. Mai mult, seful Ligii a mentionat ca nici unul din personajele importante din federatie nu-l are la inima pe patronul Stelei. In aceeasi ordine de idei, intentia lui Becali de a nu mai lasa jucatorii la echipa nationala ar atrage dupa sine alte suspendari ale jucatorilor, suspendari ce se vor aplica in campionat.

Aceste ultime doua conflicte ale lui Becali sunt surprinzatoare cu atat mai mult cu cat Piturca si Dragomir reprezentau ultimii prieteni din fotbal ai boss-ului stelist. Cei doi, la randul lor foarte buni amici, l-au sutinut, in ciuda unor conflicte minore, pe Becali in majoritatea situatiilor. Falia creata astfel intre Becali si ceilalti oameni importanti din fotbal risca sa devina inseparabila avand in vedere acuzatiile grele aruncate de patronul stelist. Practic, in acest moment Gigi Becali este intr-un razboi deschis cu toti oameni importanti din fotbalul romanesc.

Fratii Becali, George Copos, sefii Ligii, respectiv FRF, selectionerul Victor Piturca, Jean Padureanu au fost atacati de Gigi Becali, care in acest moment il are de partea sa doar pe pe presedintele "angajat" Mihai Stoica, o persoana mult prea putin influenta pentru dimensiunea razboaielor pe care trebuie sa le poarte in numele lui Becali. Pentru a completa situatia, refuzul recent a patru tehnicieni importanti din tara de a prelua Steaua arata izolarea tot mai mare in care se gaseste campioana Romaniei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.