Sport 19 Iunie 2009 23:57
Fostul fotbalist al lui FC Bihor Sorin Cigan a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA, dupa mai multe ore de audire, fiind suspectat ca ar fi primit de la presedintele ACU Arad o suma de bani pentru a le oferi jucatorilor de la FC Bihor, inainte de meciul de liga secunda dintre cele doua echipe.
La iesirea din sediul DNA, avocatul lui Cigan, Marius Popoviciu, a declarat ca probele care le-au fost prezentate sunt "subtiri". Intrebat daca mai sunt implicate si alte persoane in acest caz, avocatul a raspuns: "Nici Alexandru Toth (presedintele FC Bihor - n.r.) nu este strain de acest caz. A avut doua divergente cu Sorin Cigan in trecut si se pare ca incearca sa plateasca niste polite".

Avocatul a mai fost intrebat si daca antrenorul lui FC Bihor, Vigh Zoltan, are vreo implicare si a spus ca acesta a dat niste declaratii la DNA joi si ca "trage de partea lui Toth", potrivit NewsIn.

Procurorul Ion Moldovan, seful DNA Bihor, nu dorit sa faca comentarii pe marginea cazului, spunand doar ca vineri va trimite un comunicat de presa. La intrebarea daca mai sunt mai multe persoane implicate, procurorul a raspuns "este posibil".

Inainte cu o ora de plecare lui Cigan, de la audieri a iesit presedintele clubului ACU Arad Gheorghita Onu, insotita de avocatul ei, Ioan Sava. Gheorghita Onu a declarat ca nu doreste sa comenteze in niciun fel prezenta ei la DNA, iar avocatul Sava a spus doar: "Suntem in regula, plecam acasa".

Fostul fotbalist al lui FC Bihor, Sorin Cigan, si presedintele gruparii ACU Arad, Gheorghita Onu, au fost audiati joi la sediul DNA Oradea, ambii fiind acuzati in cazul partidei ACU-FC Bihor, primul pentru trafic de influenta, iar Onu pentru cumparare de influenta.

Conform declaratiilor procurorului Ioan Moldovan, cei doi au fost ridicati in joi dimineata de politistii de la Serviciul de Interventie Rapida de la domiciliile lor din Oradea, respectiv Arad si dusi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie Oradea. Sorin Cigan este suspectat ca ar fi primit de la presedintele ACU Arad o suma de bani pentru a le oferi jucatorilor de la FC Bihor, inainte de meciul de liga secunda disputat sambata, intre cele doua echipe, la Arad, in care gazdele aveau nevoie de victorie pentru a se salva de la retrogradare.

De altfel, suspiciunile legate de incercarea de mituire a fotbalistilor de la FC Bihor au aparut inca de miercurea trecuta si au generat un conflict intre jucatori si primarul orasului Oradea. Ilie Bolojan i-a vizitat pe fotbalisti la vestiare si i-a avertizat asupra zvonurilor legate de un posibil blat si de sumele de bani care se vehicula ca ar veni de la Arad. Atunci, trei sferturi dintre fotbalisti au parasit vestiarul, iar ulterior si-au cerut scuze in fata primarului.

Meciul de la Arad, dintre ACU si FC Bihor, s-a incheiat la egalitate, scor 1-1, iar aradenii au retrogradat in esalonul al treilea. In schimb, s-a salvat de la retrogradare Universitatea Cluj, echipa antrenata de Dorinel Munteanu, care a si multumit public jucatorilor lui FC Bihor pentru egalul de la Arad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.