Ieri dupa-amiaza. Semifinala turneului de fotbal pe plaja de la Saint-Maxime. In tribune, 3.000 de oameni, care au platit cite 5 euro pe bilet. Hagi Club contra Legrottaglie Club.

Capitanii s-au respectat. "Regele" a marcat de doua ori, la fel ca si jucatorul lui Juventus, imprumutat in sezonul precedent la Bologna. Cea de-a doua reusita a lui Hagi a semanat izbitor cu cea din meciul cu Columbia, din '94. Fostul "decar" al nationalei nu si-a pierdut geniul si nici iscusinta. Poate doar un pic din noroc. Pentru ca italienii, intariti cu multi fotbalisti in activitate, la Chievo, Livorno, Napoli sau Lecce, au avut succes la penaltyuri, dupa ce ne egalasera in ultima secunda a timpului regulamentar. Cine a ratat pentru romani? Hagi!

Tricolorii au prins locul 3

Romanii au disputat finala mica a turneului contra unei echipe in care au jucat Sagnol, Desailly si Hasselbaink. Ai nostri au cistigat cu 3-2, goluri Lobont si Hagi (2)

Ce a fost simbata

Un esec si o victorie in prima zi a turneului pentru romani. 3-6 cu echipa condusa de Ginola (goluri Mara - 2 si Adi Ilie). Apoi 2-0 cu italienii dirijati de Toto Schillaci. "In primul meci, am fost mort. Nu mai facusem miscare de doua luni si imi era si frica sa nu ma lovesc la calcii, unde am o problema. Ii dedic succesul antrenorului meu, Dan Petrescu, cel care a avut o sclipire de geniu si m-a bagat fundas", a spus Hagi. Selectionerul genial a replicat: "Nu sint deloc satisfacut. Le-am creat conditii, am impus un program profesionist, cu stingerea la ora 3 dimineata, iar ei nu au inteles. In afara lui Mara, nu pot aprecia pe nimeni. A, poate pe Hagi, dar numai dupa ce l-am tras fundas".

Turneu la Constanta?

Gica Hagi s-a declarat impresionat de impactul pe care il are turneul la Saint-Maxime, dar si de atmosfera de la competitie. El a promis ca va incerca sa organizeze ceva similar la Constanta: "Daca ma ajuta autoritatile, facem si la noi un turneu d-asta. Sa aduca cineva tribunele, eu pun la dispozitie hotelul, ne chemam prietenii, fotbalisti cu nume, si sa vedeti ce iese. In doi ani noi, romanii, iesim campioni mondiali la fotbal pe plaja".

Ginola iubeste Bucurestiul

David Ginola s-a bucurat sa ii revada pe romani si a povestit ca s-a simtit excelent la Bucuresti. "A fost o perioada cind am venit sa filmez acolo, a fost superb. Tot timpul liber mi l-am petrecut pe o terasa frumoasa de pe malul lacului Herastrau, Casa Di David. Stam cu fata spre lac, beam cafele si ma uitam la femei frumoase", a povestit melancolic Ginola.

I-am dovedit si la dans!

Simbata seara, dupa ce s-a stins jarul de la barbeque, cina oficiala de la restaurantul Maxime Plage s-a transformat intr-un bairam in toata regula. Grupul romanilor s-a dovedit campion si la distractii, ai nostri dansind pina spre dimineata. Melodia "Casablanca" le-a determinat intr-o secunda pe Marilena Hagi, Luminita Popescu, Dana Ilie, Dana, prietena lui Mara, si Adriana, logodnica lui Petrescu, sa arunce pantofii din picioare si sa incinga un dans pe nisip, sub privirile admirative ale asistentei. Sotia lui Dan Petrescu si prietena lui Mara au tinut ritmul chiar si in apa!

Ca la Hollywood

Organizatorii turneului si ai petrecerii au tinut sa ramina cu amintiri vizibile, solicitind fiecarui jucator prezent sa-si puna amprentele pe panouri ce vor fi montate in oras, chiar pe bulevardul principal. Romanii s-au amuzat copios, iar Hagi, Petrescu si Stelea s-au spalat de vopsea direct in mare

Cel insarcinat sa intretina atmosfera la petrecerea de simbata a atras imediat privirile, fiind extrem de preocupat sa arate ca este homosexual. "Baieti, ia feriti-va, sa nu va ia asta de git!", a ris in hohote Gica Popescu. La un moment dat, DJ-ul gay si-a dezvelit posteriorul si a parut extrem de satisfacut ca a devenit centrul atentiei!

Dansuri orientale la petrecere, dansuri sud-americane pe strazile din Saint-Maxime sau in tribune. Atunci cind o blonda a inceput sa danseze din buric, Hagi a incercat sa tina ritmul, strigind spre colegi: "Ia haideti, ma, sa o vedem pe Sofia mai de aproape!"


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.