Sport 19 Iunie 2009 15:27
Gigi Becali nu poate parasi tara, au decis, joi, magistratii Tribunalului Bucuresti. Decizia vine dupa ce Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a decis, pe 9 iunie, sa respinga cererea lui Gigi Becali de ridicare a interdictiei de a parasi Romania, modificand, in schimb, controlul judiciar aplicat patronului stelist, in sensul ca acesta poate sa mearga prin tara
Gigi Becali a facut scandal in sala de judecata, la solutionarea de catre Judecatoria Sectorului 1 a cererii sale de a i se ridica interdictia de a parasi tara, el afirmand ca ceea ce fac procurorii este o batjocura, informeaza NewsIn.

"Procesul asta a lui Becali este o mare demagogie. E cel mai mare circ din ultimii 60 de ani. Toata lumea stie ca trei talhari au facut o plangere ca i-am sechestrat, lucru care nu este adevarat", a spus patronul Stelei.

Tot in sala de judecata, Becali i s-a adresat nervos procurorului de sedinta. "M-ati tinut vreo doua saptamani la arest la misto. Da ce vreti voi? Batjocura lui Becali 200 de ani?", a afirmat el.

Vizibil iritat ca procurorul a cerut respingerea solicitarii sale, patronul stelist i s-a adresat judecatoarei. "Taiati-mi capul, doamna judecator, ca sunteti inamovibila", a spus el.

Becali nu renunta la mandatul din Parlamentul European

Becali a declarat insa ca nu va renunta la mandatul din Parlamentul European si ca dupa ce va depune juramantul va avea imunitate, fiind dorinta lui Dumnezeu de a fi liber. "Merg, depun juramantul si sunt europarlamentar. Dupa aia am imunitate, ce mai imi fac?", a spus Becali, dupa ce a aflat sentinta magistratilor.

Omul de afaceri a adaugat ca nu are nevoie de decizia magistratilor pentru a ajunge in Parlamentul European. "Mie mi-a dat Dumnezeu voie sa fiu liber. Depinde de ei? Asta e e legea si ei trebuie sa respecte, nu eu", a afirmat Gigi Becali.

Totodata, Becali l-a acuzat si pe unul dintre cei trei judecatori din completul care a luat decizia spunand ca ar trebui dat afara din magistratura. "Nu v-am spus eu de judecatorul Matei? Cand l-am vazut pe judecatorul Matei am vrut sa si aman. Ala trebuie dat afara din justitie, din magistratura. Ce sa-i spui lui Matei? Pentru ce sa renunt eu la mandat? Ca vrea judecatorul Matei? Sunt si alti judecatori in tara asta. Nici nu trebuie sa merg eu sa-mi iau mandatul. Mandatul se da si fara sa fiu eu acolo si jurmantul te duci tu si-l depui tu", a mai spus Gigi Becali.

Judecatorul Dorel Matei este cel care a avut opinie separata atunci cand a fost eliberat din arestul preventiv Becali.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, definitiv, ca Gigi Becali nu poate parasi Bucurestiul si judetul Ilfov, admitand recursul procurorilor impotriva deciziei instantei inferioare, prin care patronului stelist i se inlocuise interdictia de a pleca din Capitala cu cea de a parasi tara. Judecatorii au respins, joi, si recursul facut de Gigi Becali, care a cerut sa poata pleca din tara, avand in vedere ca este europarlamentar. Decizia de joi a fost luata de doi judecatori, al treilea magistrat din complet avand opinie separata. Completul este acelasi care a hotarat eliberarea lui Becali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.