Sport 18 Iunie 2009 00:22
Directorul pentru Relatii Internationale al FRF, Florin Punea, a stat, miercuri, in sediul DNA Pitesti timp de aproximativ noua ore si, la iesire, a afirmat ca a vorbit cu procurorii anticoruptie "despre alte persoane", transmite corespondentul NewsIn.
Florin Prunea a fost insotit de avocatul sau. Prunea a sustinut, la iesirea din sediul DNA, ca nu a fost chemat pentru a-i fi prezentat materialul de urmarire penala, informeaza NewsIn.

"Nu am citit nimic, nici un material. Am vorbit despre alte persoane astazi", a declarat directorul pentru Relatii Internationale al FRF. Intrebat daca a mai fost chemat la DNA, Florin Prunea a spus: "Sa vedem...".

Tot miercuri, la DNA Pitesti au fost adusi, din nou, inculpatii Gheorghe Constantin, fost presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Liviu Facaleata, director al hypermarketului PIC si Cristian Libertatu, fost director al OPC Arges. Potrivit avocatilor acestora, cei trei isi citesc singuri materialul de urmarire penala, care este extrem de stufos. Aparatorii au afirmat ca este vorba de 17 volume, iar fiecare volum are aproximativ 500-600 de file.

Prunea a fost audiat ultima de procurorii anticoruptie pitesteni in data de 28 mai. El a stat atunci la DNA aproape patru ore si jumatate si, la plecare, a declarat ca si-a lamurit "problemele". "Ma bucur ca am lamurit problemele", a declarat Prunea dupa ce a iesit de la audiere. El nu a precizat in ce calitate a fost audiat, de martor sau de invinuit, in schimb a spus ca nu a mai fost citat la DNA. " Nu am mai fost chemat, dar voi veni ori de cate ori voi fi chemat", a spus el.

Surse judiciare au declarat, insa, pentru NewsIn, ca directorul de relatii internationale al FRF, Florin Prunea, a fost si el pus sub acuzare pentru trafic de influenta, dupa ce procurorii spun ca el ar fi primit de la Cornel Penescu 12.000 de dolari pentru a interveni pe langa membrii mai multor comisii din cadrul FRF pentru ca patronul FC Arges sa scape de anumite sanctiuni.

Sapte inculpati din dosarul coruptiei din fotbal - observatorul FRF Marcel Lica, arbitrii Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu si Sorin Corpodean, fostul sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin, directorul hypermarketului PIC, Liviu Facaleata si finantatorul FC Arges, Cornel Penescu - au fost citati, luni, la DNA Pitesti, unde procurorii anticoruptie le-au prezentat materialul de urmarire penala.

Patronul FC Arges, Cornel Penescu, a fost arestat preventiv in data de 14 aprilie, in aceeasi zi cand au fost arestati si fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru doua infractiuni de luare de mita, Liviu Ilie Facaleata, persoana din anturajul finatatorului FC Arges, in sarcina caruia s-a retinut o infractiune de dare de mita si o infractiune de complicitate la dare de mita in forma continuata, si Cristian Dan Libertatu, fost director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, acuzat de o infractiune de luare de mita.

Ulterior au fost arestati si arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean si Aurelian Bogaciu si observatorul FRF Marcel Lica, insa in prezent acestia sunt cercetati in libertate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.