Sport 18 Iunie 2009 18:01
Tokio isi doreste cu ardoare sa fie gazda Olimpiadelor de Vara din 2016 si a lansat deja o oferta agresiva a campaniei de promovare. Capitala Japoniei a mai gazduit aceste competitii sportive in 1964, devenind atunci prima tara din afara Europei si a Statelor Unite care a organizat evenimentul.
Ceilalti candidati pentru Jocurile Olimpice de peste 7 ani sunt Chicago, Madrid si Rio de Janeiro. Comitetul Olimpic International va alege organizatorul pe 2 octombrie 2009.

Ideea centrala a ofertei licitate de Tokio este conceptul "Jocurilor de vara din centrul orasului". Marea majoritate a locatiilor evenimentelor sportive sunt localizate radial pe o distanta de 8 km in centrul capitalei. Nicio olimpiada nu a mai avut o pozitionare atat de compacta (singurele locatii in afara centrului sunt situate in Saitama Prefecture si stadioanele de fotbal din regiunea Tama, Osaka, Yokohama, Saitama City si Sapporo).

Tokio a prezentat ieri Comitetului Olimpic International oferta pentru 2016, insa video-ul promotional a fost lansat chiar inainte de Olimpiada din 2008, de la Beijing. Spotul are ca idee de baza Uniunea Lumilor, din perspectiva globalizarii si a infratirii multiculturale. Potrivit The Inspiration Room, logo-ul simbolizeaza un nod japonez cunoscut drept "Musubi", care integreaza cele 5 culori olimpice intr-un laitmotiv japonez - "Mizuhiki". Sforile decorative colorate erau folosite in Japonia pe durata sarbatorilor semnificand binecuvantarea divina.



De asemenea logotipul exprima principiile care coroboreaza Miscarea Olimpica si oferta orasului japonez pentru gazduirea jocurilor Olimpice din 2016, dorind sa creeze noi valori, pioneratul unei coexistente armonioase intre orase si intre natiuni.

Potrivit Japan-Guide, noul Stadion Olimpic este cea mai ambitioasa constructie din intregul proiect, are o capacitate de 100.000 de spectatori si este proiectat de catre cunoscutul arhitect japonez Tadao Ando.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.