Sport 18 Iunie 2009 16:22
Echipa OAK Racing Mazda Franta a urcat pe podiumul cursei de 24 de ore de la Le Mans din acest an, in cadrul categoriei Le Mans Prototype 2 (LMP2).
Jacques Nicolet, Richard Hein si Jean-François Yvon au pilotat monopostul Pescarolo-Mazda, cu numarul de concurs 24, terminand cursa pe locul trei. Cei trei piloti au realizat o cursa fara probleme, recompensandu-si efortul depus de la inceputul anului.

“Ma bucur pentru intreaga echipa,” a declarat Managerul echipei, domnul François Sicard, dupa ce a coborat de pe podium. Am avut o iarna foarte aglomerata, parteneriatele cu Mazda si Dunlop fiind confirmate destul de tarziu. Ne-am adaptat sasiul pentru motorul Mazda si apoi noului kit aerodinamic Pescarolo, ceea ce reprezinta niste schimbari semnificative. Clasarea pe podium la Le Mans este exceptionala si arata calitatile echipei OAK Racing, ale staff-ului si ale partenerilor. Anterior cursei am fi crezut ca echipa cu monopostul numarul 35 ar avea mai multe sanse sa se ajunga in top insa, din nefericire, aceasta a avut mai multe dificultati tehnice pe parcursul cursei si a fost nevoita sa abandoneze. Echipa noastra a parcurs traseul fara repros si a urmat strategia stabilita anterior cursei. Suntem la cea de-a treia participare la cursa de la Le Mans si am urcat pe podium pentru a doua oara consecutiv, confirmand din nou nivelul de profesionalism al echipei. Rezultatul este incurajator pentru restul sezonului.”

Jacques Nicolet: “Acesta este un vis devenit realitate. Sunt foarte mandru de intreaga echipa. Consideram acest triumf o recompensa pentru volumul colosal de munca pe care l-am depus in aceasta iarna, alaturi de Pescarolo Sport, Mazda si de Dunlop. Sunt incantat de faptul ca echipa a reusit sa urce pe podium folosind un monopost Pescarolo, cu un motor Mazda, anvelope Dunlop si trei piloti pasionati.”

Thierry Guillemot, General Manager Mazda Franta: “Clasarea pe podiumul cursei de 24 de ore de la Le Mans este o realizare majora pentru Mazda Franta si pentru Mazda SUA. Oak Racing s-a pregatit pentru acest eveniment foarte bine iar managementul cursei a fost foarte inspirat. Doresc sa dedic aceasta victorie lui Neil Warrior, Director de Relatii Publice la Madza Europa, care s-a aflat printre pasagerii zborului AF447 de la Rio de Janeiro.”

John Doonan, Competitions Manager Mazda America de Nord: “Tocmai am trait un moment emotionant pentru Mazda. Nu suntem un constructor auto major, iar resursele noastre sunt limitate. Astfel ca pozitionarea pe podium cu partenerii nostri de la Mazda Franta si OAK Racing in cadrul primei curse Le Mans, la care participam impreuna, este incredibila.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.