Sport 17 Iunie 2009 18:15
Campioana Romaniei, HCM Constanta, va evolua in sezonul 2009/2010 in grupele Ligii Campionilor, dupa ce 5 echipe s-au retras, iar campioana Italiei, Casarano, a fos respinsa de EHF in urma neindeplinirii conditiilor de participare, a declarat marti pentru NewsIn directorul executiv Nurhan Ali
"Am primit vestea acum o ora, iata ca dupa atatea vesti rele cu neomologarea salii, am primit si una buna. Suntem in primele 24 de echipe si este o premiera pentru handbalul romanesc. Am scapat de preliminarii si ma bucura foarte mult, pentru ca ma temeam. Am un singur regret, ca nu putem juca la Constanta si ca trebuie sa jucam la Buzau. Dar cum il stiu eu pe domnul Constantinescu (finantatorul echipei n.r) sper sa gaseasca o solutie", a afirmat Nurhan Ali.

Cele cinci echipe retrase din competitie sunt Banik Karvina (Cehia), Haukar (Islanda), Granitas Karys (Lituania), United HC Tongeren (Belgia) si Kaustik Volvograd (Rusia). La tragerea la sorti care va avea loc pe 24 iunie, HCM Constanta va fi repartizata in urna a cincea valorica. Meciurile din grupele Ligii se vor juca in perioada 30 septembrie 2009-7 martie 2010.

HCM Constanta a castigat titlul in Liga Nationala masculina si ar fi trebuit sa dispute un turneu de calificare pentru accederea in grupele Ligii Campionilor.

In competitia rezervata hanadbalului feminin, Oltchim Ramnicu Valcea va juca in grupele Ligii, in timp ce Rulmentul va disputa turul doi preliminar. Tragerea la sorti a grupelor va avea loc pe 24 iunie, in timp ce Rulmentul va afla cu cine joaca in turul doi, miercuri, 17 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.