Sport 15 Iunie 2009 16:51
Clubul Steaua Bucuresti a anuntat oficial la finele saptamanii trecute ca italianul Cristiano Bergodi va fi antrenorul echipei in sezonul urmator, dupa ce in urma mai multor runde de negocieri a ajuns la o intelegere cu patronatul formatiei ros-albastre
Tehnicianul va fi prezentat oficial in cadrul unei conferinte de presa pe data de 25 iunie si va lua primul contact cu jucatorii Stelei pe 24 iunie, cand va conduce primul sau antrenament in Ghencea, a anuntat astazi clubul ros-albastru pe site-ul oficial.

"Cristiano este deja antrenorul Stelei. Saptamana viitoare va veni in Romania sa semnam contractul", a spus Becali, dupa intalnirea de astazi, la palatul sau, cu colaboratorul lui Bergodi, Renzo Rossi.

Finantatorul Stelei a mai afirmat ca noul antrenor al Stelei a cerut ca unii jucatori din lot sa fie cedati deoarece produc disensiuni in vestiar: "Am aflat acum ca Bergodi si Rossi stiau niste lucruri din interiorul Stelei pe care eu nu le stiam. Am vorbit si trebuie sa luam masuri severe. Sunt trei, patru jucatori care, daca nu vor fi vanduti, vor fi trimisi la echipa a doua. Nu conteaza cine sunt, nu vor mai fi tolerati. Acestia au produs mereu tensiuni la echipa si la toti antrenorii care au fost aici si eu nu pot sa sacrific Steaua pentru un jucator sau doi. Suntem sclavii Stelei toti, jucatori, patroni, antrenori, toata lumea. Nu mai las eu ce a fost, ati vazut ce a fost la Urziceni. Fara niciun fel de vedetisme, doar munca si disciplina".

La randul sau, colaboratorul lui Cristiano Bergodi la Steaua, Renzo Rossi, a declarat ca nu le-a fost greu sa se decida in privinta ofertei venite din Ghencea: "Nu avem niciun fel de obiectiv, dar noi ne dorim sa facem mereu performanta. Lui Cristiano nu i-a fost greu sa se decida, Steaua este un club foarte important. Bergodi nu a cerut niciun fel de clauza de reziliere".

Steaua a ramas fara antrenor dupa plecarea lui Marius Lacatus, iar in locul acestuia a ramas interimar pe finalul de campionat italianul Massimo Pedrazzini. Vineri, acesta a decis sa paraseasca echipa din Ghencea pentru a colabora cu Walter Zenga pe banca echipei din Seria A, Palermo.

Cristiano Bergodi s-a nascut pe 14 octombrie 1964, la Bracciano (Italia) si s-a evidentiat ca fotbalist in perioada 1989-1996, cand a evoluat pentru Lazio Roma, marcand de patru ori in 160 de partide. De-a lungul carierei de jucator, italianul a mai evoluat pentru Albano, Pescara, Padova si pentru maltezii de la Sliema Wanderers, de unde s-a retras in 2000.

Bergodi si-a inceput cariera de tehnician in 2002, la Imolese, dupa care a pregatit-o in sezonul 2003-2004 pe Sassuolo, echipa care evolueaza in Serie B. Bergodi a luat primul contact cu fotbalul romanesc in sezonul 2005-2006, cand a pregatit-o pe FC National, cu care a jucat finala Cupei Romaniei, iar in campionatul urmator a plecat la CFR Cluj, echipa pe care a clasat-o, in premiera, pe un loc de Cupa UEFA.

La inceputul sezonului 2007-2008 Bergodi a activat timp de cateva luni la Rapid, echipa cu care a castigat Supercupa Romaniei. In returul sezonului recent incheiat, Cristiano Bergodi a pregatit formatia Poli Iasi, pe care a reusit sa o salveze de la retrogradare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.