Sport 15 Iunie 2009 11:25
Principalul finantator al echipei de fotbal Farul Constanta, Gheorghe Bosanceanu, a anuntat vineri ca isi retrage sprijinul financiar si ca nu are nicio pretentie financiara de la cei care vor prelua clubul
Bosanceanu si-a anuntat decizia la finalul Adunarii Generale a membrilor fondatori ai FC Farul, care a avut loc vineri, la sediul clubului.
"Decizia mea este de a-mi retrage sprijinul financiar. Am prezentat cheltuielile pe care le-am anticipat pentru sezonul 2009-2010 in Liga a II-a si am hotarat ca toti jucatorii sa fie pusi pe lista de transferuri, dar sa nu fie vanduti in orice conditii. Viitorii sponsori si conducatori vor dori probabil sa promoveze tineri, iar unii dintre jucatori poate vor ramane. Imi ajung cei 9 ani la Farul. Am pornit din Liga a II-a cu ei si, din pacate, am ajuns tot in Liga a II-a", a declarat Bosanceanu, relateaza NewsIn.

Acesta a precizat ca nu va mai ramane nici membru in Consiliul de Administratie, nici membru fondator si nu are pretentii financiare in privinta cedarii clubului. "Ma retrag definitiv din fotbal. Imi pare rau ca la banii cheltuiti n-am obtinut rezultate mai bune. M-au costat 15 milioane de dolari o finala de Cupa, o semifinala si un loc 5. A fost o experienta trista, nu ma gandeam la inceputul sezonului ca vom retrograda. In ultimii doi-trei ani, m-am gandit tot mai serios sa ma retrag. Sunt om de afaceri si nu-mi permit sa cheltuiesc milioane in fiecare an. Nu am pretentii financiare in privinta cedarii clubului, dar in acest moment nu exista doritori", a spus Bosanceanu.

Omul de afaceri a anuntat ca in 2009 a cheltuit 6 milioane de dolari, cea mai mare suma de cand este in fotbal.

Finantatorul a fost de parere ca neimplicarea sa in selectarea jucatorilor a fost una dintre cauzele care au dus la retrogradarea echipei. "Cred ca s-a ajuns aici si din cauza remanierii lotului. Cei care au venit au ajuns la propunerea antrenorilor, iar eu doar am platit sumele de transfer si nu i-am vazut", a spus acesta.

Presedintele CA, Dumitru Manole, a anuntat ca s-a luat initiativa unui proiect de implicare a Consiliului Municipal si a Consiliului Judetean, urmand sa se adresa celor doua institutii.

Farul a terminat campionatul pe locul 16, cu 30 de puncte, si a retrogradat in Liga a II-a la finalul acestei editii de campionat, dupa 8 sezoane consecutive petrecute in primul esalon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.