Singurii romani aflati pe tabloul principal la Internationalele de Tenis ale Marii Britanii au fost eliminati in turul secund. In aceeasi faza a pierdut si Rafael Nadal, cistigatorul de la Roland Garros.

Pentru Victor Hanescu si Andrei Pavel singura consolare ca au fost eliminati de pe tabloul probei de simplu de la Wimbledon o reprezinta faptul ca in aceeasi faza, turul doi, au parasit intrecerea marele favorit al gazdelor, Tim Henman, si invingatorul de la Roland Garros, Rafael Nadal.

Cadou luxemburghez din infringerea lui Nadal

Hanescu si-a pierdut de patru ori serviciul si a fost infrint in trei seturi, 3-6, 4-6, 2-6, de al 9-lea favorit, francezul Sebastien Grosjean, in timp ce Andrei Pavel a dat la un moment dat senzatia ca poate trece de al 12-lea cap de serie, suedezul Thomas Johansson. A fost doar o impresie, pentru ca, desi a cistigat primul set (6-3), romanul a pierdut ulterior toate duelurile decisive si, implicit, partida: 6-7, 4-6, 6-7.

In ceea ce-l priveste pe cistigatorul de la Roland Garros, eliminarea nu este chiar surprinzatoare, jocul sau pe iarba avind inca multe lacune. Constient de acest fapt, Nadal vrea sa isi construiasca in Insula Mallorca, unde locuieste, un teren de tenis acoperit cu iarba. "Nu la mine acasa, pentru ca nu este loc suficient, insa este o optiune de luat in serios. Vreau ca intr-o zi sa pot juca bine si pe iarba, iar pentru asta trebuie sa ma antrenez pe o astfel de suprafata", a declarat Nadal in ziua infringerii, care a coincis cu ziua nationala a Luxemburgului, tara de unde este originar invingatorul sau, Gilles Muller. De altfel, acesta, devenit primul luxemburghez care se califica in turul trei al unui turneu de Grand Slam, i-a dedicat victoria Marelui Duce.

Inlocuirea lui Henman

Eliminarile lui Nadal si Henman au fost marile surprize ale celui de-al doilea tur, dar locul lui Tim in inimile spectatorilor a fost repede luat de tinarul Andrew Murray, care azi joaca in turul trei, impotriva lui David Nalbandian. Tinara speranta a francezilor, Richard Gasquet, rugat de organizatorii britanici sa nu mai imbrace tricoul de culoare bleu si sa revina la unul de culoare alba, joaca si el azi in turul trei, chiar impotriva lui Gilles Muller.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.