Sport 12 Iunie 2009 15:06
Presa din Anglia scrie ca antrenorul lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, a acceptat ca portughezul Cristiano Ronaldo sa plece la Real Madrid pentru ca din banii proveniti vrea sa realizeze mai multe transferuri, informeaza editia online a BBC.
Gruparea britanica a anuntat joi ca a acceptat o oferta de aproape 94 de milioane de euro de la Real Madrid in schimbul portughezului Cristiano Ronaldo, fotbalistul urmand sa negocieze cu formatia din Primera Division.

Potrivit NewsIn, clubul a mentionat ca Ronaldo a fost cel care a cerut sa fie lasat sa se transfere si tranzactia se va finaliza pana la 30 iunie. Presa din Anglia scrie ca golgheterul portughez a incercat de mai mult timp sa plece, iar Ferguson a considerat ca echipa s-a folosit suficient de serviciile jucatorului.

De asemenea, relatia lui cu antrenorul nu mai era la fel de buna, dupa ce acesta a criticat tactica folosita de Ferguson in finala Ligii Campionilor, meci pierdut contra Barcelonei. Acum un an, United a depus o plangere catre Federatia Internationala de Fotbal, prin care a reclamat faptul ca Real Madrid a vrut sa negocieze cu fotbalistul portughez, desi acesta era sub contract.

Transferul lui Cristiano Ronaldo, in valoare de 94 de milioane de euro, va deveni cel mai mare din istoria fotbalului, reusind sa-l depaseasca pe cel al lui Zidane, din 2001, pe care Real Madrid a platit aproape 75 de milioane de euro. Transferul lui Kaka la Real, realizat acum cateva zile, este pe locul 3 in respectivul clasament. Formatia spaniola a platit pentru brazilian aproximativ 68 de milioane de euro, potrivit site-ului oficial al UEFA.

Cristiano Ronaldo s-a nascut la 5 februarie 1985, iar in 2002 a debutat la Sporting Lisabona sub comanda lui Loti Boloni. Un an mai tarziu a fost cumparat de Manchester United, care a platit 12 milioane de lire sterline, iar in 2004 a castigat Cupa Angliei. El si-a exprimat dorinta de a evolua la Real Madrid inca din 2006, iar la Manchester a mai castigat trei titluri de campion, Campionatul Mondial al cluburilor si Liga Campionilor.

In sezonul 2007-2008 a reusit sa marcheze 42 de goluri, reusind sa depaseasca recordul lui George Best. Portughezul a evoluat in 292 de meciuri pentru Manchester United, club pentru care a reusit 118 goluri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.