Sport 12 Iunie 2009 11:54
FC Timisoara a primit, astazi, de la TAS cele sase puncte cu care fusese penalizata dupa o decizie luata de FIFA. Banatenii vor evolua astfel in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor dupa ce au depasit-o pe Dinamo in clasament si au trecut pe locul 2,a anuntat site-ul oficial al forului de la Lausanne.
"Penalizarea cu sase puncte a SC Fotbal Club Timisoara SA data de Comisia de Disciplina a FIFA pe 3 septembrie 2008 si implementata de Federatia Romana de Fotbal pe 4 septembrie 2008 este anulata", transmite forul de la Lausanne, potrivit NewsIn.

In urma acestei decizii FC Timisoara urca pe locul 2 in clasamentul Ligii I si va juca in preliminariile Ligii Campionilor.

Clubul FC Timisoara a fost somat de catre FIFA, dupa ce a pierdut litigiul cu Claudio Zambon, sa isi schimbe culorile, sigla, echipamentul si aspectul site-ul, iar banatenii au trimis la FRF acte doveditoare ca au realizat acest lucru. Cu toate acestea, Federatie Romana de Fotbal a fost somata ulterior de FIFA sa depuncteze clubul de pe Bega cu 6 puncte, in caz contrar riscand sanctiuni care ar fi putut merge pana la dezafiliere.

Decizia Comisiei de Disciplina a FIFA a fost una definitiva si irevocabila, dar FC Timisoara a inaintat un memoriu la Tribunalul Arbitral Sportiv de la Lausanne (TAS) in care sustinea ca FIFA nu avea dreptul sa judece speta respectiva. La audierea finala, care a avut loc la sediul TAS, gruparea viola a criticat cele doua hotarari disciplinare luate impotriva sa. FC Timisoara a vrut sa demonstreze ca s-a conformat primei decizii, de a schimba denumirea si culorile echipamentului sportiv, dar si aspectul site-ului oficial al clubului. Din cauza ca nu ar fi respectat aceasta prima decizie, formatia viola a fost sanctionata cu 6 puncte de penalizare de catre FIFA.

Timisorenii s-au prezentat la TAS la data de 2 aprilie, iar dupa audieri patronul Marian Iancu spunea ca prezentarile au fost de bun augur pentru banateni, pentru ca ei "au putut sa se apere asa cum trebuie". Decizia trebuia sa fie luata in maxim o luna, dar la termenul stabilit, pronuntarea a mai fost amanata o data pentru data de 5 iunie. Apoi, FC Timisoara a inaintat un memoriu catre TAS si a cerut ca decizia sa fie data la data de 11 iunie, dupa disputarea ultimei etape a Ligii I.

Dragomir: Decizia TAS este corecta

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca decizia TAS in cazul depunctarii FC Timisoara este cea corecta si se astepta ca banatenii sa isi primeasca punctele inapoi, precizand ca membrii Comitetului de Urgenta al FRF vor pune joi in aplicare hotararea.

"S-a facut dreptate in cazul timisorenilor, era de asteptat ca TAS sa ia aceasta decizie. Au castigat pe teren punctele si trebuiau sa le primeasca inapoi. Eu tot am spus mereu ca asa se va intampla. Acum, Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal se va intruni si va pune in aplicare aceasta decizie a TAS, pentru ca nu avem ce face", a spus Dragomir pentru NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.