Sport 10 Iunie 2009 00:43
Lumea ciclismului este zguduita de un nou scandal.
Fostul ciclist Bernhard Kohl a povestit in detaliu amanunte legate de dopajul pe care l-a practicat in Turul Frantei 2008, competitie unde a ocupat locul trei si a imbracat tricoul celui mai bun catarator, inainte de a i se retrage aceste titluri dupa ce a fost depistat pozitiv cu EPO Cera.

Kohl, care s-a destainuit revistei franceze L’Equipe, a acuzat, fara sa aduca insa probe, faptul ca si alti ciclisti de prim-plan ce au participat in acea cursa erau dopati.

"Cand am aflat ca Agentia franceza de lupta impotriva dopajului va face noi analize dupa Turul Frantei, atunci, da, am acuzat socul. Si am incercat din nou sa ma reasigur: intr-adevar eram ruinat, dar eram cu totii ruinati! Si alti concurenti vor fi prinsi. Atunci ce o sa faca autoritatile franceze? Vor sterge complet clasamentul Turului? M-am gandit ca nu ar indrazni.

Ciudat insa, nu am fost decat trei care ne-am scufundat. Am convingerea ca primii zece ciclisti din acel concurs ar fi putut fi declarati pozitiv“, a spus Kohl.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.