Sport 9 Iunie 2009 01:57
Elena Bogdan, invingatoare la dublu in Grand Slamul junioarelor de la Paris, a ajuns la tenis pentru ca era prea inalta pentru gimnastica.
Tenisul feminin romanesc incepe, usor-usor, sa iasa la rampa. Alexandra Dulgheru a castigat primul turneu WTA la Varsovia, Sorana Carstea a ajuns in “sferturi” la Roland Garros, eliminand pe parcurs nume mari ale tenisului mondial precum Jelena Jankovic si Caroline Woziacki, iar Elena Bogdan se intoarce acasa de la Paris cu un trofeu.

Are doar 17 ani, este campioana europeana la juniori, iar la sfarsitul saptamanii trecute si-a trecut in palmares si primul titlu de Grand Slam: cel de la Roland Garros, proba de dublu junioare. Alaturi de thailandeza Noppawan Lertcheewakarn, tenismana din Craiova a dispus in ultimul act, scor 3-6, 6-3, 10-8, de cuplul Babos/Watson.

Performanta Elenei Bogdan nu este insa o surpriza pentru specialisti, finala de simplu de anul trecut de pe zgura pariziana, unde a pierdut in fata unei alte romance, Simona Halep, sau sferturile de finala jucate la US Open (2008) si Australian Open (2009) prefatand intr-o oarecare masura rezultatul de-acum.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.