Sport 9 Iunie 2009 15:45
Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, luni, ca s-a decis in ceea ce priveste numele noului antrenor al ros-albastrilor, iar tot ce mai ramane de facut este ca tehnicianul italian Cristiano Bergodi sa-si dea acceptul pentru preluarea bancii tehnice a gruparii din Ghencea
"Pot spune ca din punctul meu de vedere, Bergodi ar cam fi antrenorul Stelei, dar asta se va hotari dupa meciul cu Iasiul, sau azi... Nu cred ca exista vreo posibilitate ca Bergodi sa refuze Steaua", a spus Gigi Becali, care a dat de inteles ca venirea lui Dinu Gheorghe la Steaua este o mutare care are mari sanse de reusita: "Am vorbit cu Dinu Gheorge si cred ca si el va fi in stafful Stelei, dar el se va ocupa mai mult de partea sportiva, de transferuri, pentru ca aici este el specialist", a spus Gigi Becali.

"Lui Bergodi am sa-i cer un singur lucru, jocul in viteza. Vreau pase si actiuni in viteza. Am ajuns la concluzia ca antrenorul reprezinta cam 60 la suta din echipa. Un exemplu, Surdu a dat la Steaua un gol in doi ani, iar la Brasov a dat opt goluri intr-un sezon. Asta datorita lui Razvan Lucescu", a subliniat Becali rolul pe care trebuie sa-l aiba Cristiano Bergodi la Steaua, in cazul in care italianul va fi numit antrenorul ros-albastrilor.

Finantatorul din Ghencea a explicat ca pe parcurusl campaniei electorale din acest an, Steaua a fost principala sa responsabilitate: "Orice actiune as face in politica sau in afaceri, ma gandesc prima data numai la Steaua. Steaua nu poate fi niciodata pe locul doi. Ma gandesc mereu la echipa, la cum am jucat, cum as vrea sa jucam, ce facem la anul...".

Becali s-a aratat increzator in posibilitatea ca echipa sa se claseze pe unul din locurile care permit participarea in Liga Europa, chiar daca ros-albastrii vor intalni in ultima etapa Unirea Urziceni, liderul Ligii I: "Nu am nicio emotie ca nu ne vom califica in Liga Europa, penntru ca, atunci cand se mobilizeaza, Steaua joaca foarte bine. Ce poate sa fie Urziceniul pentru noi? Steaua a ajuns in situatia asta pentru ca au fost anumite conjuncturi, unele accidentari, dar vom invinge la Urziceni".

In ceea ce priveste strategia de transferuri, patronul gruparii din Ghencea a afirmat ca orice este posibil: "Pot sa plece anumiti jucatori, dar in acelasi timp pot veni altii. Vom avea strategie, dar nu poti scapa de un jucator pentru ca asa vrei tu, exista niste contracte care trebuie respectate". Totodata, in ceea ce priveste viitorul lui Dayro Moreno la Steaua, Becali a fost transant: "Este putin obraznic si daca vreau sa-l transfer pe jumatate din banii pe care i-am dat pe el, asta inseamna ca nu il mai vreau".

"Vor veni 4-5 jucatori de la echipa a doua, care sa creasca pe langa prima echipa, dar vor mai veni si inca 2-3 fotbalisti care sa intareasca lotul. Neaparat ne trebuie un atacant, doi atacanti", a mai spus Becali.
Patronul Stelei a vorbit si despre cum va premia performantele obtinute in Ghencea: "In 3-4 ani am de gand ca salariile la Steaua sa ajunga in jurul a 100.000 de euro, dar jucatorii vor avea prima de obiectiv de 300.000 de euro, pentru ca nu mai vreau sa platesc contraperformantele. Au venit la mine si au spus ca vor prime. Ce prime? Poate prima la stanga, prima la dreapta... Daca raman pe locul 6 vor primi prime, daca vor ajunge pe 7 vor primi penalizari de 10 la suta din salariu".

In alta ordine de idei, Becali a precizat ca va plati performanta jucatorilor de la Steaua II, care au promovat in Liga a II-a: "Vor lua 40.000 de euro, trebuie sa-i primeasca".

Finantatorul gruparii din Ghencea s-a referit si la mitingul de protest pe care suporterii Stelei l-au organizat sambata pentru a-i cere acestuia sa paraseasca echipa: "Cred ca aceasta manipulare a fost facuta de Vanghelie, 'primarul care este'. Este cineva care ii manipuleaza, dar ei nu pot fi contra unui patron care a facut ce-am facut eu la Steaua. I-am spus lui Jean Pavel (n.r. fost lider de galerie) ca si eu pot face un miting in care sa adun 3.000 de oameni si sa le cer sa-si paraseasca locuintele si sa-mi dea mie averea lor. Cum sa plec din casa mea, acolo unde e sudoarea mea, unde am pus scaune, iarba, totul?".

Gigi Becali a considerat ca mitingul suporterilor a fost o actiune izolata, care nu reprezinta opinia tuturor fanilor stelisti: "Suporterii Stelei sunt cei care au votat aseara. Cine e Jean Pavel? Un vagabond care mi-a furat 300.000 de euro cu deplasarile alea... Nu accept sa-mi distruga ei echipa, 300 de drogati. Ei spun ca iubesc Steaua. Pai daca o iubesc sa ma conteste dupa meciuri, nu in timpul acestora. Am gresit ca i-am lasat sa intre pe stadion pe cei care m-au injurat. De la anul insa voi aplica legea".

Patronul Stelei a enumerat si masurile prin care intentioneaza sa interzica accesul la meciuri suportrilor turbulenti, care ii cer sa plece: "Peluza Sud va intra in reparatii, poate si Peluza Nord. De Peluza Nord mai am nevoie la meciurile din cupele europene, dar in campionat, ambele peluze vor intra in reparatii. Voi face biletele mai ieftine la Tribuna I si a II-a, elevii, studentii si femeile vor intra gratuit".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.