Mircea Lucescu a petrecut patru ani pe Bosfor, castigand doua titluri cu Galatasaray si Besiktas. Chiar daca romanul a fost izgonit in cele din urma de cele doua cluburi, oficialii Federatiei Turce de Fotbal ii recunosc meritele.

Miercuri seara, Ersun Yanal a fost demis de la conducerea tehnica a selectionatei Turciei. Ieri, cotidianul "Milliyet" a scris ca presedintele Federatiei Turce, Levent Bicakci, i-a cerut bosului lui Besiktas, Yildirim Demiroren, sa se intalneasca in numele federatiei cu Lucescu.

Intrevederea celor doi a avut loc in noaptea de marti spre miercuri la Milano si s-a incheiat dimineata, insa fara a se ajunge la vreun acord. Se pare ca divergentele au aparut in momentul negocierii salariului. In timp ce "Il Luce" a solicitat 3,5 milioane de dolari anual, Demiroren a putut oferi un contract cu 700.000 de dolari mai putin. A doua zi au avut o noua runda de negocieri, dar tot nu s-a ajuns la un acord.

"Il Luce" neaga

Cotidianul "Fanatik" a informat ca saptamana viitoare va avea loc Comitetul Executiv al Federatiei pentru a-l alege pe noul selectioner. Pentru inlocuirea lui Yanal sunt doi favoriti: Lucescu si Fatih Terim. Se pare ca membrii acestui for il sustin pe tehnicianul roman, considerand ca Terim a obtinut rezultate importante doar pe plan local - la Galatasaray si la echipa nationala - si a clacat la Fiorentina si la AC Milan.
Ieri, Lucescu a tinut sa nege informatiile aparute la Istanbul.

"Este adevarat ca m-am intalnit cu presedintele lui Besiktas, dar dintr-un alt motiv. Besiktas vrea un fotbalist italian, asta-i cauza pentru care m-am vazut cu Demiroren. Restul ce s-a scris nu-i adevarat, sunt doar niste minciuni. Eu sunt la Sahtior, mai am contract doi ani. Nu vreau sa plec de la Donetk. Am inceput o munca, vreau s-o duc pana la capat. Vreau sa stau linistit in Italia. Am venit aici in vacanta pentru a scapa de agitatia din Romania", a comentat Lucescu.

La Sahtior, "Il Luce" primeste anual 3 milioane de dolari. Anul trecut, Lucescu a refuzat sa pregateasca Nationala Romaniei. Turcia, medaliata cu bronz la ultima editie a Cupei Mondiale din 2002, are mici sanse de calificare directa la competitia din Germania. Turcii se bat cu grecii pentru un loc la "baraj".


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.